Noormehed pidasid piknikku bensiini nuusutades (1)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bensiini ostmisel puudub vanusepiirang, mistõttu leiab osa kütusest ka ebasihipärast kasutust.
Bensiini ostmisel puudub vanusepiirang, mistõttu leiab osa kütusest ka ebasihipärast kasutust. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei andis täna päeval vanematele üle kaks noormeest, kes otsustasid korraldada koolivaheajal väikese pikniku. Kaaskodanike aga ka korrakaitsjate suurim mure oli see, et piknikul ei söödud ega joodud, vaid noorukid uimastasid end bensiiniaurudega.

Täna kella 11 paiku sai politsei väljakutse Tartusse Annelinna ühe lasteaia juurde, kus päikese kätte olid end sättinud aega veetma kaks noormeest. «Hingavad siin kilekotist midagi,» teatas üks häirekeskusesse helistanud inimene ja jäi kohapeale ootama patrulli saabumist, vahendas Lõuna prefektuur.

Koolipoiste kontrollimisel selgus, et kilekoti varju peideti pudelit bensiiniga. Mürgiste aurude sissehingamisega püüdsid nad päikseslisel kevadpäeval oma aega sisustada. Õnneks avastas osavõtlik mööduja nende ennasthävitava tegevuse piisavalt kiiresti. Poisid ei vajanud isegi kainestamist ega arstiabi. Kindluse mõttes ei lubanud korrakaitsjad noorukitel lahkuda, vaid nad anti üle vanematele.

Prefektuuri kinnitusel selgub vestluses probleemsete noortega üsna sageli, et alkoholi tarvitamise kõrval on liimi, bensiini ja näiteks gaasi nuusutamine kooliõpilaste seas kohati üsna levinud. Et tegu on hinnalt soodsate ainetega, mida seadus noortel osta ei keela, mängibki osa noorsoost eluohtlikku mängu.

Eelnimetatud ainetega sagedamini kokku puutudes võib tekkida pöördumatu ajukahjustus. Ka tekkinud sõltuvusest vabanemine on pideva tarvitamise järel üldjuhul võimatu, rõhutavad politseinikud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles