Ülikoolide uksed on lahti, uudistajaid väga palju

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli aula lahtiste uste päeval täna hommikul.
Tartu Ülikooli aula lahtiste uste päeval täna hommikul. Foto: Kristjan Teedema

Täna kell 10 avas Tartu ülikool kõigile kõrgharidushuvilistele oma uksed.

Noortel oli kõigepealt võimalik tutvust teha ülikooli teaduskondade ja kolledžitega aulasse üles seatud minimessil.

Päev jäkub erialaloengute ja -töötubadega, mis leiavad aset mitmes õppehoones üle linna.

Muu hulgas saab lahata hiiri, teha tutvust eri kultuuride matmiskommetega, osaleda jaapani keele tunnis, kuulamistreeningul ja maalida.

Noorte seas kiirküsitlust tehes selgus, et Tartusse on kohale sõitnud noori nii Tallinnast, Põltsamaalt, Rakverest kui Keilast. Palju on tartlasi.

TÜ turunduse peaspetsialist Piret Normet on soovitanud noortel olla lahtiste uste päeval uudishimulik ning võimalikult palju küsida ja uurida just seda, mida kodulehelt ei leia.

Huvilistel on täna võimalik tasuta külastada ka Ahhaa meditsiinikollektsioone, TÜ muuseumi, tähetorni ja vastrenoveeritud botaanikaaeda. Ekskursioonid on ka TÜ raamatukogus, üliõpilaselamutes ja spordiklubis. Tasuta saab kiigata peahoones asuvat ajaloolist kartserit.

Täna on lahtiste uste päev korraga viies Tartu kõrgkoolis: lisaks Tartu ülikoolile ootavad huvilisi ka maaülikool, lennuakadeemia, Tartu kõrgem kunstikool ja Tartu tervishoiukõrgkool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles