Traktoriroolist tabati poolpime ja purjus pensionär

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traktor.
Traktor. Foto: Margus Ansu

Politseinikud pidasid Tartumaal kinni sügava nägemispuudega ja alkoholijoobes pensionäri, kes juhtis traktorit. Eile määras kohus rikkujale karistuseks tingimisi vangistuse.


Lõuna ringkonnaprokuratuuri teatel peeti 53-aastane mees kinni 12. septembri õhtul. Kontrollimisel selgus, et tegemist on töövõimetuspensionäriga.

«Mehel on sügav nägemispuue, mis ei luba kindlasti sõiduki juhtimist,» rõhutas Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Jüri Vissak.

Mehe kinni pidanud politseinike sõnul viidi mees kainenema. Ise kinnitas ta, et jõi päeval ainult õlut. Ülekuulamisel tunnistas mees oma süü üles.

Eile karistas kohus meest seitsmekuulise tingimisi vangistusega ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga.

«Mul polnud võimalik taotleda lisakaristusena juhtimisõiguse äravõtmist, kuna mehel juhtimisõigus puudub,» lisas Vissak.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalve juht Ove Saar tänab politsei nimel kodanikke, kes sellest sõidukijuhist politseile teada andsid. «Minu töötamise ajal politseis on see juba teine juhtum, kui nägemispuudega inimene rooli istub,» lisas Saar.

Mäletatavasti sai paari aasta eest kuulsaks pime Tartus elav noormees, kes tabati korduvalt joobespäi autoroolist. Tänavatel liikles ta sõbra näpunäidete järgi.

Millises Tartumaa paigas mees täpsemalt kinni peeti, seda prokuratuur ei avalikusta. «Väike koht,» avaldas prokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina. Ta lisas, et mehele ei ole see sugugi esimene kord purjuspäi rooli istuda. Varem on teda sarnase teo eest juba kahel korral kriminaalkorras karistatud. Samuti on tal kaks kriminaalkaristust veel teistegi tegude eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles