Tartu linnavalitsus andiski Neinar Seli hotellile uue ehitusloa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikooli 14 hotelli ehitus.
Ülikooli 14 hotelli ehitus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Neinar Seli rajatava hotelli ehitus Tartu kesklinnas, kus ehituse käigus on projektist mööda vaadatud, sai täna Tartu linnavalitsuselt uue ehitusloa.

Linnavalitsus tunnistas seoses Ülikooli 14 rajatava hotelli ehitusprojekti muudatustega kehtetuks oma varasema, 21. augustil 2013. aastal välja antud ehitusloa ning andis välja uue loa.

Põhjenduseks toodi, et 2014. aastal toimunud ehitustegevus ei vastanud ehitusloa aluseks olnud projektile: maapinda süvendati suuremal alal ja sügavamalt ning lammutati vana hoone säilima pidanud otsamüürid. Muinsuskaitseameti kooskõlastamise komisjon otsustas lubada vana hoone otsaseinte ülesehitamise uues konstruktsioonis.

Tartu linnapea Urmas Klaas ütles, et linnavalitsus oli täna küsimuse ees, kas välja anda ehitusluba korrigeeritud projekti alusel või ehitusluba mitte välja anda. «Dokumentatsioon on viidud korrektsesse vormi ja juriidiliselt ei ole linnavalitsusel põhjust keelduda uue ehitusloa väljastamisest,» sõnas Klaas.

Kas see annab signaali, et ehita, kuidas tahad, küll pärast saab paberid korda ajada? «Loomulikult peab kogu tegevus olema korrektne ja vastama õigusaktidele. Teistpidi peame olema realistid, et võib tulla ette olukordi, kus projekti tuleb korrigeerida,» vastas Klaas.

Ülikooli 14 krundile ehitatakse 4+ tärniga hotelli, kuhu tuleb muu hulgas kuni 14-kohaline spaasviit, restoran ja keldrikorrusele üritustekeskus. Parkimine lahendatakse majasisese garaažiga. Kogu investeeringu suurus on umbes 10 miljonit eurot ja esialgsete plaanide alusel peaksid ehitustööd lõppema tuleva aasta aprillis või mais.

Pikemalt homses Tartu Postimehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles