Tartu linn kavandab Emajõkke purskkaevu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõgi Tartus.
Emajõgi Tartus. Foto: Kalev Saar

Kaasava eelarve ideena välja pakutud purskkaev Emajõkke võib saada tulevikus teoks. Tartu linnavalitsus astus selleks esimese sammu ja otsustas määrata purskkaevu projekteerimistingimused.

«Mitmetes linnades kaunistavad jõgesid purskkaevud ning ka tartlased on seda võimalust välja pakkunud,» ütles linnapea Urmas Klaas pressiesindaja vahendusel. «Aeg võiks olla küps teha see mõte teoks, et Tartu kesklinna lisanduks taas üks ilus ja omanäoline vaatamisväärsus.»

Lähiajal avaldab Tartu linnavalitsuse linnaplaneerimise ja maakorralduse osakond rajatava purskkaevu, selle elektrivarustuse ja tehnilise kaevu ehitamise projekteerimistingimused Tartu linna veebilehel.

Purskkaevule seatud nõuete järgi peaks veesamba minimaalne kõrgus ulatuma 6,5 meetrini, võimsus peaks piirduma 6,5 kWga ning veesammast valgustaks vähemalt 10 värvivahetavat LED-lampi.

Projekteerimise käigus tuleb arvestada Tartu linna üldplaneeringut, Emajõe kalda- ja sildumisrajatiste teemaplaneeringut, Atlantise paadisilla projekti, tööprojekt Emajõe vasakkalda jalg- ja jalgrattatee rajamiseks ning kaldakindlustuse rekonstrueerimiseks lõigus Võidu sillast kuni Ujula tänavani ning Võidu silla remondi projekti.

Ümbruskonna üks suuremaid purskkaevusid avatud veekogul asub Põlva paisjärvel. Veejuga pakub efektset vaatepilti, kuid on linnale ka üsna kulukas atraktsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles