Koolivaheajasuppi saab Ringtee kohvikust ja Võru tänava Peetri Pizzast

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pott maitsva supiga. Pilt on illustratiivne.
Pott maitsva supiga. Pilt on illustratiivne. Foto: Ove Maidla

Koolivaheajanädalal 16. kuni 20. märtsini on Tartu kahes kohvikus neil lastel, kel erinevatel põhjustel tuleb mõnikord puudust kannatada, võimalus saada lõuna ajal tasuta suppi.

Sooja lõunat saavad lapsed Ringtee kohvikus aadressil Ringtee 37a ja Peetri Pizzas aadressil Võru 44.

Osaühingu Molineero tegevjuht Maire Lass jagab oma kohvikutes koolivaheagadel tasuta suppi juba neljandat aastat.

See sünnib koostöös Tartu lastekaitseühingu vabatahtlikega, kel on majanduslikus kitsikuses olevatest peredest ja lastest hea ülevaade.

Maire Lassi veendumus on, et ükskõik, kui kokkuhoidlikult kellelgi kodus läbi ajada tuleb, siis soojast lõunast ei tohiks ükski laps ilma jääda.

«Koolipäevadel on vähemalt koolilõuna, aga vaheajapäevadel ei pruugi sooja toitu üldse olla,» ütles ta. «Nimekirjas on seekord enam kui 80 last.»

Üks Tartu lastekaitseühingu vabatahtlikest on Viivi Kötsi-Kekorainen, kes on kogenud, et olgu aasta milline tahes, tasuta koolivaheajasupi saajate nimekiri kord lüheneb kord pikeneb, kuid ei kao kunagi.

Tulijail on iga päev võimalus valida kahe supi vahet. Nimekirjas on kapsasupp, rassolnik, seljanka, kalasupp, hakkliha-köögiviljasupp, köögiviljapüreesupp ja röövlisupp. Röövlisupp ei ole tehtud röövlitest, vaid nuudlitest ja mitut sorti köögiviljadest.

Tänu tarbijate kooperatiivi Konsumi-keti kaupluste heale tahtele saavad lapsed kahel koolivaheaja päeval magustoiduks kohukese.

«Tarbijate kooperatiiv toetab meid ka supiks vajalike koostisainetega,» oli Maire Lass tänulik. «Sellest on suur tugi, et tasuta supist ikka jätkuks ja see maitsev tuleks.»

Maire Lass lisas, et tema mõte on algusest peale olnud, et tasuta sooja lõuna saaksid need, kes seda tõesti vajavad, mitte need, kes mõistavad soodsa olukorra enda heaks ära kasutada.

Ta lisas, et paraku teab ta, et osa puudustkannatavate perede vanemaid ei julge oma laste nimesid lastekaitsetühingu töötajaile anda, kartes, et siis tullakse ja võetakse neilt lapsed hoopis ära.

Lastekaitseühing ei tegele vanemlike õigustega, selle tegevus on suunatud lapse arengule ja ta perele ning neid ümbritseva keskkonna eest hoolitsemisele.

Majanduslikud raskused on enamasti tingitud aga kas vanemate töötuksjäämisega või ühe pereliikme haigestumise või tema napsilembelisusega. On muidugi teisigi raskeid olukordi. Ka paljulapselistel peredel ei ole lihtne iga kord ots-otsaga kokku tulla.

Maire Lass kavatseb koolivaheaja suppi oma kohvikutes pakkuda ka eeloleval suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles