Kas Tartul on plaan kohendada busside sõidugraafikut?

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Busside sügisene uus sõiduplaan on teinud mitmete laste koolitee ajakulukaks ja keeruliseks, kas linnal on plaanis sõidugraafikuid kohendada?


Vastab Tartu ühistranspordi spetsialist Madis Oona:

Ainus, mille kohta mina olen suuremat tagasisidet saanud, on Tähtvere kandist Annelinna gümnaasiumidesse saamine.

See käib kuuldavasti ka Supilinna kohta.

Jah, see võtab nüüd natuke rohkem aega kui varem. Küsimus on selles, et otsebussi pole, tuleb sõita ümberistumisega. Kui me nüüd esimese bussi hilisemaks nihutaksime, on oht, et buss, millele ümber istuda, läheks ära. Otsebussid 16 ja 16a liiguvad teistpidi.

Linna kodulehe «Ametnik vastab» rubriigis on bussinduse kohta pidevalt arvamist ja seal osutatakse, et 12. liini buss ei suuda hommikuti paljudesse koolidesse suunduvaid lapsi ära mahutada. Kas seegi teema on tuttav?

See on iga-aastane teema, et mõnel nädalapäeval on see buss rohkem täis. Küsimus on, missuguse kooli juurde milliseks kellaajaks jõudma peaks. Kuna neid koole on palju, siis kindlasti mõne koolilapse jaoks see ei sobi. Teistele sobib.

Kas muudatused on plaanis, muudatus võib alati ka kellegi teise elu ebamugavamaks teha?

Raske südamega muudaks. Praegu seda otsust ei ole, aga ei välista seda. Vaatame. Märkusi on suhteliselt vähe. Kindlasti on neid, kellele praegune graafik ei sobi, ja ka neid, kellele sobib. Kus see kesktee on?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles