Noorte robootikavõistlusel selgub rahvusvahelise turnee esindus

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed robotitega.
Lapsed robotitega. Foto: Kalev Saar

Nädalavahetusel koguneb Ahhaa teaduskeskusesse enam kui nelisada last robootikavõistluse FIRST LEGO League (FLL) Eesti finaali. Võitja läheb aga Eestit esindama rahvusvahelisele turneele Lõuna-Aafrikasse, Austraaliasse, USAsse või Brasiiliasse.

14.-15. märtsini võtavad mõõtu aasta alguses Tartu ja Tallinna kvalifikatsioonivõistlusest edasi pääsenud kuni kümneliikmelised koolinoorte võistkonnad.

Kahe päeva jooksul võisteldakse nii robotimängus ja -disainis ning uuenduslikke õppelahendusi kirjeldavate projektide loomises.

Võistluse korraldaja ja Tartu ülikooli koolirobootika spetsialisti Heilo Altini sõnul võib näha positiivset trendi, sest üha enam Eesti koole ja huviringe on võtnud südameasjaks tegeleda robootikaga.

Tema hinnangul peaks teaduse ja tehnoloogia valdkondi tutvustama lastele võimalikult noores eas, sest enamasti kujunevad eelistused juba algkooli huviringides.

FLL on rahvusvaheline teadust ja tehnoloogiat mänguliselt populariseeriv ning laste STEM-oskusi (teaduse ja tehnoloogia mõistmine, insenerioskused ja matemaatiline mõtlemine) arendav võistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles