Anneli Heinmaa: õpilastele tuleb tänapäeval rääkida, miks ilukirjandus on kasulik

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi eesti keele õpetajale Anneli Heinmaale meeldib emakeelepäeva nimetada rohkem eesti keele päevaks, sest 14. märtsil tähistatakse siiski Eesti rahvuskeele päeva.
Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi eesti keele õpetajale Anneli Heinmaale meeldib emakeelepäeva nimetada rohkem eesti keele päevaks, sest 14. märtsil tähistatakse siiski Eesti rahvuskeele päeva. Foto: Margus Ansu

Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium peab sellel aastal oma esimest emakeelepäeva. Kooli eesti keele õpetaja Anneli Heinmaa on töötanud oma erialal üle kolmekümne aasta. Kuna Peterson on lahutamatult seotud Eesti ajaloo, kultuuriloo, kirjanduse ja keelega, siis on Heinmaa sõnul kooli au ja väärikuse küsimus, et iga õpilane oleks kirjaniku elulooga kursis.

See on üks asi, mis mind väsitab, sest kogu aeg peab ütlema, et palun pange telefonid ära. Kooli kodukorras on kirjas, et ainult õppeotstarbel võib telefone kasutada, muidu peab need ära panema. See paraku ei mõjuta ega aita enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles