Jõgeva vald pani müüki vallamaja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonihaamer.
Oksjonihaamer. Foto: Peeter Langovits

Paljudele üllatuseks on Jõgeva vallavalitsus pannud müüki maja, kus asutus ise töötab. Kolimist ette võtta siiski ei plaanita. Kui õnnestub leida ostja, hakkaks vald praegu kasutuses olevaid ruume rentima.

Valla veebilehe teatel on avaliku kirjaliku enampakkumise teel müügis hoonestatud kinnistu Jõgeval Piiri 4 alghinnaga 240 000 eurot. Peale vallavalitsuse töötavad majas veel pere- ja hambaarstid ning teistegi erialade meedikud. Ka rendivad vallalt ruume mitmed asutused ja ettevõtted. Kolmekorruselises hoones leidub ka vabu pindu, kui keegi soovib neid üürida, kinnitas valla majandusspetsialist Uuno Laul.

Vallamaja on ühenduses Jõgeva haiglaga, mis lasi hiljuti heitmekvootide müügist saadud summade eest korda teha fassaadi. «Haigla on nüüd päris ilus, vallamaja selle kõrval räämas,» tõdes Laul. Tema sõnul tuleb lisaks 1980. aastate lõpus ehitatud maja aegunud välimusele kindlasti remontida ka kõiki tehnosüsteeme.

Et omavalitsus suure hoone remonti ise kinni maksta ei soovi, otsustas vallavolikogu, et asutakse otsima võimalikku investorit. Majandusnõuniku hinnangul ei ole investeeringust siiski kiiret tulu oodata, sest rendihinnad ei ole Jõgeval kõrged. Praegustel tingimustel on kõik rentnikud nõus ilmselt jätkama ning ka vallavalitsus ei plaani kuhugi kolida, ehkki ka see on aeg-ajalt jutuks tulnud. «Eks me ikka plaanime siin edasi olla, hakkaksime sama pinda rentima,» ütles Laul.

Pakkumisi ootab vald 17. märtsi keskpäevani paberil ja kinnises ümbrikus. Enampakkumisest osavõtutasu on 70 eurot ning tagatisraha 10 protsenti alghinnast.

Esialgu ühtegi ostupakkumist tulnud ei ole ja majandusnõunik pole müümisvõimalustest rääkides ülemäära optimistlik. «Kompame turu ära, siis on otsustamiseks vabamad käed,» leidis Laul. Kui leidub mõni selline ettevõtja, kes tahaks kasutada tervet maja, siis leidub linnas nii vallale kui teistele asutustele ka muid pindu. Näiteks tühjana seisev endine sidemaja Jõgeva kesklinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles