Parima toiduaine tiitlit jahivad kaks Tartumaa ettevõtet

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti parimad toiduained selguvad 17. märtsil.
Lõuna-Eesti parimad toiduained selguvad 17. märtsil. Foto: Eesti toiduliit

Tartumaad esindavad tänavusel Eesti parima toiduaine konkursil Müstigue OÜ vaarikabrülee tort ja ASi Rõngu Mahl sarja Küllus kirsi-, rabamuraka- ja metsmustikamoos ning metsjõhvika ja mustasõstra mahlajoogid.

Kokku osaleb tänavusel toidukonkursil 27 väiketootjat 57 tootega, teatas konkurssi korraldav Eesti toiduliit.

Eesti Parim Toiduaine 2015 piirkondlike väikeettevõtjate parimad tooted selgitatakse välja neljas kategoorias: Lõuna-Eestis ja Põhja-Eestis kandideerib 17, Virumaal 9 ja Lääne-Eestis 14 toodet. Žürii valib parimad 17. märtsil Tartu kutsehariduskeskuses ja 19. märtsil Tallinna teeninduskoolis.

Eesti Parima Toiduaine piirkondlikku konkurssi viiakse läbi kaheksandat korda ja selles saavad osaleda väikeettevõtted, kus töötab kuni 50 töötajat ja mille aastakäive ei ületa 10 miljonit eurot.

2014. aastal pälvisid parima piirkondliku väikeettevõtte toote märgid MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköögi Manu hõrk jõhvikakaste, Pure Line Product OÜ plombiirjäätis meega, Freezedry OÜ külmkuivatatud maasikas ja Kuressaare Jäätis OÜ mustsõstraketšup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles