Tartus päästeti Anne kanalisse kukkunud teadlased

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus vajusid Eedeni taga läbi Anne kanali jää kaks TÜ teadlast.
Tartus vajusid Eedeni taga läbi Anne kanali jää kaks TÜ teadlast. Foto: Margus Ansu

Täna pärastlõunal tõid päästjad Anne kanalist välja kaks teadlast ja nende hinnalise aparatuuri. Miks inimesed eluohtlikult haprale jääle läksid, pole esialgu teada.

Väljakutse sõnumiga, et inimesed on Anne kanalis uppumisohus, saabus häirekeskusse kell 13.27. Umbes kümmekond meetrit kaldast olid läbi jää vajunud mees ja naine (Parandus: algse info järgi kukkusid vette mehed), kes hoidsid kinni kaasa võetud aparatuurist. Sündmuskohal töötanud päästjate sõnul oli tegu bioloogidega. Miks nad jääle läksid, seda ametimehed ei uurinud.

Jalad kannatanutel põhja ei ulatunud, sest vesi oli selles kohas vähemalt kaks meetrit sügav, kinnitasid appi tõtanud sündmuskohal Tartu Postimehele. Päästjate hinnangul oli vette sattunute elu ohus.

Ühe noorema ja ühe keskealise inimese jääaugust välja aidanud, tõid päästjad ära ka nende mõõteriistad. Vette kukkunute tervist kontrollis kiirabi ning nad viidi ka haiglasse ülevaatusele. Päästjate hinnangul jõudsid nad appi kiiresti ning kannatanud olid kontaktsed. Loodetavasti pääsevad nad üksnes ehmatusega ja suure kogemuse võrra rikkamana.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-Käo kinnitusel jõudsid kõige kiiremini, vaid mõne minutiga kanali äärde lõunalt tulnud reageerimisbüroo töötajad. Mööda Sõpruse silda Annelinna poole sõites märkasid nad kaldast 10 meetri kaugusel läbi jää vajunud inimesi. Kuna neile teadaolevalt ühtegi veepäästeõppust parasjagu käimas ei olnud, kiirustasid nad kohe appi. Samal ajal tuli raadio vahendusel  ka appikutse.

Spetsialistidena teadsid nad kohe kuidas käituda. Abivajajatele visati autos olnud pikendusjuhe, millest vees olijad said kinni haarata. Samal ajal jõudsid sündmuskohale Annelinna päästjad, kes veepäästevarustust kasutades tõid jääsupis olnud mehe ja naise kaldale.

Pintson-Käo rõhutas tänase sündmuse taustal, et jääolud on muutunud äärmiselt ohtlikuks pea igal pool ning terve mõistusega inimene saab sellest isegi aru ega lähe enam jääle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles