Operatiivteenistused näitasid ühiselt tegutsemist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui suurem osa meist kujutab ilmselt hästi ette, millises olukorras valiksime numbri 112 ning mida me kõne vastuvõtjale räägime, siis esmaspäeval said mitmed Tartu linna ja maakonna seitsmendate klasside õpilased näha elavas esituses, mis järgneb ühele sellisele telefonikõnele.

Olgu reageerimist vajavaks olukorraks liiklusõnnetus, tulekahju, vigastada saanud inimene, tundmatu lõhkekeha või midagi muud, õpilased said näha, mismoodi mingi väljakutse pani sõna otseses mõttes rattad liikuma. Näidetele, kuidas kustutada pliidil põlema läinud rasva või lõigata liiklusõnnetusse sattunud autost välja inimene said õpilased hulga näpunäiteid sellegi kohta, kuidas hoida turvalisust kodus või koolikeskkonnas.

«Kas see on ohtlik? Aga see?» Nende küsimuste saatel tõstis Lõuna-Eesti pommigrupi demineerija Rauno Saareleht õpilaste ees õhku kord granaadi, kord sütiku, kord pealtnäha tähtsusetu juhtmepuntra, mis nagu selgus, võib olla samuti lõhkekeha. Ainuõige käitumine on kahtlasest esemest eemalduda ning kutsuda abi, rõhutas Saareleht.

Eilsest demonstratsioonist võtsid osa näiteks Laeva põhikooli, Annelinna gümnaasiumi, Raatuse kooli jt õppeasutuste õpilased, kes on osalenud «Kaitse end ja aita teisi» programmi üritustel. «Kordasime varem õpitu nüüd üle,» kinnitas häirekeskuse ekspert ennetuse alal ja üks ürituse korraldaja Edvi Freiberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles