Tammeka näitab ka tugevaimatele hambaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oled sa selle mehe suust vihast häält ka kuulnud, küsis fotograaf Tammeka peatreenerit jälgides. Inimeste peale karjumine pole Marko Kristalil (keskel) kombeks. Tema ajab Tammeka asja rahulikult, muhedalt ja edukalt.
Oled sa selle mehe suust vihast häält ka kuulnud, küsis fotograaf Tammeka peatreenerit jälgides. Inimeste peale karjumine pole Marko Kristalil (keskel) kombeks. Tema ajab Tammeka asja rahulikult, muhedalt ja edukalt. Foto: Margus Ansu

«Eks see kõik ole üks pikk sirge,» vastab JK Tam­­meka peatreener Marko Kristal küsimusele, kas jalgpalli meistriliigas algavat viimast ringi võiks hooaja lõpusirgeks kutsuda.


Täna algab otsustav etapp. Üks kord tuleb Tammekal veel kõikide vastastega läbi mängida, enne kui lõplik paremusjärjestus paigas.

Turvaline koht

Tammeka on 33 punktiga liigatabelis turvaliselt kuuendal kohal. Ei ohustata teda altpoolt – seitsmes, Viljandi Tulevik, on kogunud 21 punkti – ja keeruline on ka tõusta, sest neljandal-viiendal, Nõmme Kaljul ja Sillamäe Kalevil, on 45 punkti. Või siiski? «Jalgpallis ei ole enne viimaseid mänge midagi lõplikku,» sõnab Kristal.

Säravaid momente on tartlastel omajagu olnud – näiteks viigid Transi, Kalju ja  Levadiaga. Viimased olid väidetavasti üks põhjustest, et Kristali kolleeg Igor Prins Levadia treeneri kohalt lahti sai.

On olnud ka ärevaid momente – viik autsaider Paidega või kaotus Kuressaarele viimases kohtumises.

Kripeldama on Marko Kristalil jäänudki kohtumised, kus meeskond on n-ö ise mängu käest andnud: «Kui vastane võtab mängu ära, on asi selge – ta on lihtsalt tugevam –, aga kui meile peaaegu pakutakse võitu, aga me ei võta, on asi kehvasti.»

Eeldatavasti võiks pärast seda ette kujutada riietusruumis lendavaid päid ja kärkivat Kristalit. «Pole siin päid lennutada midagi,» muigab peatreener, «ma ei ole tüüp, kes hakkab inimeste peale karjuma, ehkki võib-olla peaks.»

Mängu järel teeb ta kokkuvõtte, millest igaüks saab järeldusi teha.
Tugevatega viiki jäämist hindab aga Kristal kõrgelt: «See näitab, et poisid suudavad kõigi vastu võidelda.»

Parim peatreener

Kristal toob positiivsena esile pea täielikult amatööridest koosneva tiimi suhtumise treeningutesse. Tööd tehakse kõvasti.

Ka Kristal on kõvasti tööd teinud. Korduvalt on ta valitud meistriliiga sümboolse koondise peatreeneriks, aprillis kuulutas jalgpalliliit ta liiga parimaks peatreeneriks. Kristal tegi Tammekast ka liiga ühe skoorivaima meeskonna.

Üksvahe hoiti selles edetabelis koguni Levadia järel teist kohta.

«Marko andis mängijatele rohkem iseseisvust, nad peavad ise rohkem ülesandeid lahendama,» ütleb põhiosaga praegusest koosseisust mullu esimesed meistriliiga ristsed läbi teinud treener Norbert Hurt. «Kogemusi on juures, mäng on väravaterohkem.»

Tammeka head minekut näitab ka see, et üha rohkem tuleb uudiseid Tartu jalgpallurite (viimati Kaarel Torop ja Albert Prosa) testimisest välisklubides.

«Madalamal tasemel on Siim Roopson juba välismaal,» ütleb Norbert Hurt, «loodame, et esimene välisleping kõrgemal tasemel tuleb kui mitte aasta lõpus, siis järgmisel aastal.»

kas teate

Jalgpalli meistriliiga viimase ringi eel
  1. FC Flora, 66 punkti
  2. FC Levadia, 64
  3. Narva JK Trans, 55
  4. Nõmme JK Kalju, 45
  5. JK Sillamäe Kalev, 45
  6. JK Tammeka, 33
  7. Viljandi JK Tulevik, 21
  8. Kohtla-Järve FC Lootus, 17
  9. FC Kuressaare, 17
10. Paide linnameeskond, 14
Tammeka mängud
11. sept Kuressaarega
14. sept Kaljuga
18. sept Paidega
25. sept Sillamäega
  2. okt Floraga
16. okt Kohtla-Järvega
23. okt Viljandiga
30. okt Transiga
  6. nov Levadiaga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles