Õendusmaja valmib mõne kuu pärast

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordimeditsiini- ja taastusravikliiniku direktor Rein Kuik ja ülemõde Külli Uibo seisavad koridoride ristteel.
Spordimeditsiini- ja taastusravikliiniku direktor Rein Kuik ja ülemõde Külli Uibo seisavad koridoride ristteel. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartus Puusepa 6 asuva ajaloolise haiglahoone ruumid on praegu plaatijate, pahteldajate ja maalrite käes. Sügisel kolib sinna spordimeditsiini ja taastusravikliiniku õendusosakond.

Hoone renoveeritud välisilme on juba tükk aega tartlaste silma rõõmustanud. Aga ka sees on sel jumet, võrreldes aastataguse ajaga, juba rohkem.

Koridorides, tubades ja treppidel näeb mitmel pool tellinguid, sest 100-aastase hoone laed on kõrged ning maalermeestel ja -naistel tuleb tööjärje edenedes üles-alla ronida.

Osades ruumides on käsil põrandasoojustuse panek, teistes vana puitpõranda taastamine, keldris käib plaatimine.

Mustrilist kiviparketti, mis on esimese ja teise korruse suurtes koridorides koos kaarjate vaheustega historitsistliku ajastu tunnusmärk, praegu aga ei paistagi, sest need on ehituspapiga hoolikalt kaetud.

Kaitstud on ka kõik trepikäsipuud ja kiviastmed, alles on hoitud originaaluksed ja aknaraamid. Kõik, mis näib uus, on lähemal uurimisel siiski vana – niipalju kui vähegi võimalik. Hoone on kultuurimälestisena kaitse all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles