Tartu valmistub suureks maadevahetuseks

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oa tänava lõpu nelja eramukrunti pakub Tartu linn maa eest Turu tänaval, mis jääb tulevase Ropka silla trassile.
Oa tänava lõpu nelja eramukrunti pakub Tartu linn maa eest Turu tänaval, mis jääb tulevase Ropka silla trassile. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Ligi 1,4 hektari suurune ärimaa krunt Turu tänaval on samaväärne nelja elamukrundiga Oa tänaval, sai teada Ropka silla tarvis maatükke vahetada plaaniv Tartu linnavalitsus.

Mõnda aega oli Ropka sild Tartu linnavõimude jaoks järgmine sild, mida ehitama asuda. See aitaks ühes sadamaraudtee koridori plaanitava magistraaltänavaga luua Tartu nn sisemise ringtee, et autoliiklus saaks mööda kesklinnast. Magistraali üks ots oleks Vaksali tänav ja teine ots ulatuks üle Ihaste luha Annelinna.

Kui linnal läks kiireks Idaringtee ehitusega, jäi Ropka silla detailplaneering toppama, kuid mõte sellest sillast pole maha maetud, ehitus võib kümmekonna aasta pärast uuesti päevakorda tulla. Samas läbib teetrass mitmeid eraomandis maatükke, mille omanikud ootavad lahendust, mis nende maast saab.

«Ropka silla planeeringualal on palju maid, mida tuleks võõrandada,» tõdes Tartu linna maakorralduse ja planeeringute osakonna juhataja Urmas Ahven.

Üks selline krunt on Turu 34a, 13 887 hektarit ärimaad Kuusakoski vanametalli kokkuostu juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles