Botaanikaaed avab mehise orhideenäituse

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli botaanikaaias võib homsest, 7. märtsist nautida väikseid ja suuri igat värvi orhideesid, mille väljapaneku on aednikud seekord pühendanud meestele.

«Nii meeste kui ka orhideede hulgas leidub kõikvõimaliku välimuse ja iseloomuga isendeid, kes vajavad tähelepanu ja hoolt ning soovime selle näitusega meestele meelde tuletada, et nad end unarusse ei jätaks,» põhjendas Tartu ülikooli botaanikaaia aednik Astrid Lepik, miks näitus on meestele pühendatud.

Lisaks on orhideedel meestega otsene seos: käpalised ehk orhideelised on oma nime saanud perekonna käpp (Orchis) järgi. Sõna orchis tähendab kreeka keeles aga munandit.  

Kuuendat kevadet korraldataval orhideenäitusel on väljas ligi sada erinevat käpalist, nende hulgas nii tuttavad kuukingad kui üsna tundmatud kaunitarid. Viimased on näiteks imetillukeste lõhnavate õitega Microterangis hildebrandtii  ja suurte haisvate õitega Bulbophyllum echinolabium.

Palmihoones saab uudistada erakollektsionääride orhideesid, millest kaunim valitakse rahvahääletusel. Õppeklassis on üleval Rainar Kurbeli ja Toomas Hirse fotonäitus «Vahemere orhideed», mis  tutvustab Kreekas ja Türgis looduslikult kasvavaid käpalisi.

Orhideenäitus «Pühendusega meestele» on avatud 15. märtsini iga päev kell 10–17. Huvilised võivad laupäeval, 7. märtsil ning 14. märtsil kell 12 ja 14 minna ka kasvuhoonetesse pikemale ekskursioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles