Mürsk ootas kännul taiplikku leidjat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaal Juba külas oli keegi asetanud metsas kännu otsa piraka mürsu. Leidja teatas sellest häirekeskusele ning demineerijad viisid ohtliku leiu minema.
Võrumaal Juba külas oli keegi asetanud metsas kännu otsa piraka mürsu. Leidja teatas sellest häirekeskusele ning demineerijad viisid ohtliku leiu minema. Foto: Lõuna päästekeskus

Lõuna-Eesti pommigrupp kutsuti neljapäeval Võrumaale, kus üks mees oli metsast leidnud kännule asetatud ohtliku lõhkekeha. Kännule oli sõjaaegse lõhkekeha asetanud keegi julge, kes jättis sellest ka teatamata.

Lõhkekeha leiti Võru vallast Juba külast. Kännule asetatud mürsutaolise eseme avastas metsas jalutanud mees, vahendas Lõuna päästekeskus.

Kohale saabunud demineerijad tegid kindlaks, et tegemist oli 75 mm mürsuga, transportisid selle lõhkamiskohta ning hävitasid lõhkekeha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles