Nädalavahetusel selguvad noored meistrid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noore meistri võistlus 2013. aastal
Noore meistri võistlus 2013. aastal Foto: Liis Treimann

Üle neljakümne noore Tartu kutsehariduskeskusest, tervishoiu kõrgkoolist ja kunstikoolist astuvad 6.–7. märtsil Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses võistlustulle enam kui kolmesaja õpilasega kogu Eestist, et selgitada välja 25 ala meistrid. 

Võistlusel on igal osalejal ülesanne, mille täitmiseks on aega kaks võistluspäeva. Näiteks mööblitislerid peavad 13 tunni jooksul valmistama kase- ja saarepuidust seifi, millele tuleb paigaldada ka lukusüsteem.

Müüjatele antakse klienditeeninduse ülesanded ning nad puutuvad kokku müügisituatsiooniga, kus peab tegelema pretensioonika kliendiga. Lisaks kujundavad nad kaupade väljapaneku.

Tartu tervishoiu kõrgkoolist võtab võistlusest osa kaks hooldustöötajat, kes peavad näiteks lahendama teoreetilise ülesande ja kontrollkliendi peal sooritama hooldustoiminguid.

SA Innove esindaja Liina Liiv ütles, et võistlusel on tegelikult mitu külge. Üks osa on võistleja pool, kuid kohtunike hulgas on õpilaste tulevased tööandjad, kes saavad silma peale panna oskuslikule tööjõule.

Eelmisel aastal käis võistlust vaatamas üle 8000 huvilise. Liiva sõnul pole noore meistri võistlus ainult osavõtjatele, vaid ka pealtvaatajatele. Tema sõnul saavad viimased tutvuda mitmesuguste ametitega ning püsti on pandud töötoad, kus ise saab ametitel kätt proovida.

Eesti kutsekoolide kohapealsetest boksidest saab ka infot õppimisvõimaluste kohta.

Liiv rääkis, et noored toovad pärast võistlemist tagasisides sageli välja, et osalevad noore meistri kutsevõistlusel, sest soovivad ennast Eesti tasemel proovile panna. «Tegemist on sündmusega, kus on kohal kõigi erialade esindajad, mida Eestis õpetatakse. Neil on võimalus seal oma oskusi teistega võrrelda ning samas ka kogemusi vahetada,» lisas Liiv.

Lisaks on mitmelgi osalejal võimalus sõita edasi Euroopa ja maailmameistrivõistlustele, see sõltub Liiva sõnul aga paljuski sellest, millise erialaga Eestit esindama minnakse.

Lisainfo võistluse koduleheküljel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles