Rahvatantsijad annavad naistepäevakontserdi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine tantsupidu Kambjas.
Talvine tantsupidu Kambjas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Naistepäeval, 8. märtsil korraldab Tartumaa rahvatantsujuhtide liit Annelinna spordimajas VIII Tartumaa talvise tantsupeo. Tantsijad, keda peaks kokku tulema 1521, annavad 24 tantsust koosneva täispika kontserdi.

Kui mullu kogunesid Tartumaa rahvatantsijad peole Kambjasse, siis sel aastal kolitakse Tartu linna ja tuuakse rahva ette naistepäevale pühendatud galakontsert. Peaproov-etendus algab pühapäeval kell 14 ja kontsertetendus kell 18, teatasid korraldajad. Muudeks treeninguteks on spordimaja pühapäeval suletud.

Peo noorimad osalejad on teise klassi õpilased, vanimad aga memmede rühmad. Peo kunstiline juht on Uve Saar, liigijuhtideks noored Tartumaa tantsujuhid.

Peo korraldus kannab endas ka koolituslikku mõtet, selgitas  Tartumaa rahvatantsujuhtide liidu juhatuse esimees Tarmo Lillo. «Peaaegu kõigiks liigijuhtideks on noored Tartumaa rahvatantsujuhid, keda assisteerivad suuremate pidude juhtimisega varem kokku puutunud rahvatantsurühmade juhendajad. Nii püüab TRL tagada järelkasvu ja anda eneseteostuse võimaluse uutele värsketele tantsujuhtidele,» selgitas Lillo peo olulisust.

Õhtuse kontserdi lõpus antakse kätte Helju Mikkeli nimeline rahvatantsupreemia, noore rahvatantsujuhi preemia ning kuulutatakse välja 2016. aasta Tartumaa tantsupeo ideekavandi konkurss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles