Koolijuht jäi kelmuses lõplikult süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kutsehariduskeskuse endine direktor Andrus Kompus (paremal) ja endine haldusjuht Mati Rammul.
Tartu kutsehariduskeskuse endine direktor Andrus Kompus (paremal) ja endine haldusjuht Mati Rammul. Foto: Sille Annuk

Riigikohus otsustas jätta menetlemata Tartu kutsehariduskeskuse endise juhi Andrus Kompuse kassatsioonikaebuse, mistõttu jäi kehtima talle alamates kohtuastmetes määratud karistus kelmuse, omastamise, dokumendi võltsimise ja selle kasutamise eest.

Mullu 20. juunil määras Tartu maakohus praegu Põltsamaa ametikooli direktorina töötavale Kompusele aasta ja neli kuud tingimisi vangistust kolmeaastase katseajaga. Sama otsusega mõisteti omastamisele kaasaaitamises, dokumendi võltsimises ja selle kasutamises süüdi ka kooli endine haldusjuht Mati Rammul, keda kohus karistas nelja kuu pikkuse tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga. Süüdistatavad kaebasid otsuse edasi, kuid ringkonnakohus otsustas mullu novembris jätta maakohtu otsuse muutmata.

Süüdistuse järgi käis Tartu kutsehariduskeskuse direktorina töötanud Kompus mitmel korral lähetuses Saksamaal, Austrias ja Soomes, kuid eeluurimise käigus kogutud tõendid kinnitasid, et tegemist ei olnud mitte töölähetuste, vaid turismireisidega. Uurimise käigus on lisaks tuvastatud, et ühel korral käis süüdistatav reisil koos oma otsese alluva, haldusjuht Mati Rammuliga.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokurör Sirle Melk märkis, et süüdistuse kohaselt toimusid reisid kooli rahade eest. Et see raha kätte saada, võltsisid mehed süüdistuse järgi mitmeid dokumente.

Uurimisandmeil pandi kuriteod toime ajavahemikus 2010. aasta oktoobrist 2013. aasta märtsini. Saadud vara väärtus on üle 2200 euro.

Põltsamaa ametikooli direktoriks kinnitas Andrus Kompuse toonane haridusminister Jaak Aaviksoo (IRL) 2013. aasta juunis hoolimata sellest, et mehe suhtes käis kriminaalmenetlus ning Tartu haridusosakond oli ta 2012. aasta sügisel vallandanud Tartu kutsehariduskeskuse direktori ametikohalt tõsiste süüdistuste tõttu. Neljapäeval teatas Kompus, et loobub Põltsamaa ametikooli juhtimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles