Linn pakub ettevõtjaile tööstuskrunte

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnavalitsus saatis volikogule Ravila tööstuspargis asuvatele kinnistutele hoonestusõiguse seadmise eelnõu, mille heakskiitmisel alustab AS Rand & Tuulberg Grupp tööstuspargis uue tehase rajamist.

AS Rand & Tuulberg Grupp esitas linnavalitsusele taotluse seada hoonestusõigus Ravila tööstuspargis asuvatele Klaasi tn 10, 14, 16 ja 18 kinnistutele tootmishoone rajamiseks. Kokku on kinnistute pindala 22 244 m², vahendas linnavalitsuse teade.

Erinevaid majaelemente valmistava tehase esimese etapi valmimine on planeeritud hiljemalt kahe aasta pärast. Esimese etapi investeering on ligikaudu kuus miljonit eurot ja uusi töökohti luuakse umbes 50.

«Tunnustan ettevõtjate tahet teha Tartusse suur investeering ning linn aitab uute töökohtade loomisele igati kaasa,» märkis Tartu ettevõtlusala abilinnapea Kajar Lember. Ta lisas, et üks võimalus selleks ongi tööstuskruntide pakkumine ettevõtjatele.

Ravila tööstuspargis on välja ehitatud kommunikatsioonid ja kogu  infrastruktuur heal tasemel ning kokku on tööstuspargis veel üle 50 000 ruutmeetri ärimaad, kuhu on võimalik rajada tartlastele uusi töökohti. «Linn on avatud ettevõtjate pakkumistele,» sõnas abilinnapea Kajar Lember.

Linnavalitsus teeb volikogule saadetavas eelnõus ettepaneku seada hoonestusõigus ASi Rand & Tuulberg Grupp kasuks 50 aastaks aastatasuga 13 346 eurot, mis moodustab neli protsenti maa turuväärtusest. Hoonestusõiguse tasu muudetakse iga viie aasta järel vastavalt maa turuväärtuse muutumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles