Flybe püstitas veebruari uue rekordi

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flybe Finlandi lennuk Tartu lennuväljal.
Flybe Finlandi lennuk Tartu lennuväljal. Foto: Sille Annuk

Lennufirma Flybe reisijate arv Helsingi-Tartu-Helsingi liinil tegi veebruaris uue rekordi.

 Seda lennuliini kasutas veebruaris 1196 reisijat, mis on selle kuu rekord. Kokku oli veebruaris 20 lennupäeva ehk 40 lendu. Kõik lennud toimusid graafiku järgi ja olulisi hilinemisi ei olnud, ütles Tartu lennujaama juhataja Juhan-Johhen Ross.

Eelmine veebruari tippmark pärineb aastast 2012, siis oli reisijaid 1173, ent lende oli rohkem, kuuel päeval nädalas. Tänavu jaanuaris tegi Flybe Helsingi-Tartu-Helsingi liinil 20 edasi-tagasi lendu ja teenindas sellel liinil 974 reisijat. Mullu jaanuaris oli 17 edasi-tagasi lendu ja 753 reisijat.

Jaanuari reisijate arv suurenes 221 võrra, mis protsentides on annab kasvuks 29. Mullu oktoobris oli aga liinil isegi 1681 reisijat. Märtsikuu toob lennujaamas uudiseid. «Meil on hea meel teatada, et tulles vastu reisijate soovidele, muutuvad märtsist reedesed lennuajad hilisemaks,» ütles Ross.

«See loob paremad võimalused Soomes töölkäijatele Eestisse tulekuks ja siin õppivatele Soome tudengitele koju minekuks, » lisas ta. Reedeti hakkab lennuk Helsingist Tartusse väljuma kell 15.30 ja saabub Tartusse kell 16.20. Tagasi Helsingisse stardib lennuk Tartust kell 16.40 ja maandub seal kell 17.30. Lennuki n-ö ümberpööramiseks Tartus on 20 minutit.

«Lendude graafikujärgse toimimise huvides tuletab Tartu lennujaam kõikidele reisijatele meelde, et rangelt soovituslik on olla lennujaamas kohal üks tund enne väljalennu aega,» märkis Ross.

Lennuk käib veel esmaspäeval ja kolmapäeval hommikuti ning neljapäeval ja pühapäeval õhtuti. Täpsemat infot lennuaegade kohta on võimalik leida Tartu lennujaama veebilehelt www.tartu-airport.ee.

Veebruari reisijate ja sageduste arvud

• 2012, kuus korda nädalas – 1173 reisijat

• 2013, kuus korda nädalas – 1091 reisijat

• 2014, viis korda nädalas – 995 reisijat

• 2015, viis korda nädalas – 1196 reisijat

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles