Peakokk Andrus Vaht märkab lugusid

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restorani Chez André roogade taga on peakokk Andrus Vahi elufilosoofia – märka lugusid enda ümber.
Restorani Chez André roogade taga on peakokk Andrus Vahi elufilosoofia – märka lugusid enda ümber. Foto: Kristjan Teedema

Üheteistkümnest Tartu söögikohast, kes kõik püüdsid veebruarikuus klientidele erilisi maitseelamusi pakkuda, on selgunud parim. Külastajate hääletussedelite kokkuvõtte tulemusena sai selleks Chez André.

Chez André peakokk Andrus Vaht rääkis, et tema pani võidu toonud erimenüü kokku nii, et mõtles lugudele, mida nende abil rääkida. Näiteks pearoa puhul – selleks oli pošeeritud kanafilee punapeedi konsomees, suitsutatud seesamiseemnetega, serveeritud hõrgu leiva-härjasaba brüleekreemiga ja näpuotsatäie krõmpsude puuviljadega – leidis ta inspiratsiooni prantslaste kanast punase veini kastmes ehk coq au vin’st, mida marineeritakse mitu päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles