Auditoorium kannab legendaarse fennougristi Paul Ariste nime

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auditooriumi numbri juures on nüüd ka nimi.
Auditooriumi numbri juures on nüüd ka nimi. Foto: Raimu Hanson

Tartu ülikooli endises keemiahoones, mis tegutseb praegu nime all Philosophicum, on neljandal korrusel auditoorium 438. Ülikooli nõukogu otsustas sellele anda Paul Ariste nime. Otsusele 27. veebruarist on alla kirjutanud rektor Volli Kalm ja akadeemiline sekretär Ivar-Igor Saarniit.

Philosophicumis tegutseb ka Paul Ariste soome-ugri põlisrahvaste keskus, mis on loodud sügisel 1999 ja mida juhatab dotsent Tõnu Seilenthal.

Keskuse ülesanneteks on aidata soome-ugri üliõpilastel kohaneda Eestis ja säilitada nende side kodumaaga, emakeeleõpetuse korraldamine kohustusliku ainena kõigile soome-ugri üliõpilastele ning tudengite ettevalmistamine teaduslikeks, majanduslikeks ja poliitilisteks kontaktideks erinevatesse kultuuripiirkondadesse kuuluvate inimestega.

Maailmakuulsa fennougristi, akadeemiku ja legendaarse õppejõu Paul Ariste surmast möödus 2. veebruaril 25 ja sünnist 3. veebruaril 110 aastat. Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas avati neid tähtpäevi silmas pidades Paul Ariste mälestuseks näitus, mida saab vaadata mai alguseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles