Tänavuse Oskar Lutsu huumoripreemia saab Villu Kangur

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Kangur.
Villu Kangur. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Palamuse rahvas otsustas tänavuse Oskar Lutsu huumoripreemia anda vabakutselisele stsenaristile ja tõlkijale Villu Kangurile (57), kes on lisaks põhitööle andnud rahvapärimusse ka hulga lustakaid laulutekste.

Muu hulgas on ta loonud tekstid Justamendi lauludele «Ilm on hukas» ja «Tamula vanake», Ultima Thule «Liivimaa pastoraalile» ning Tõnis Mägi esitatud lauludele «Palve» ja «Püha Elmo tuled». Viimasel ajal on ta olnud kaastsenarist teleseriaalile «ENSV».

Preemia, mida antakse välja 27. korda, saab Kangur kätte 12. aprillil Palamuse rahvamajas. Üle antav summa sõltub annetajate lahkusest, kuid igal aastal on kogunenud üsna väärikas summa. Näiteks mullu preemia laureaadiks valitud Jan Uuspõld sai Palamuse rahvalt kaasa ümbriku, kuhu oli annetustena laekunud 3965 eurot ja 55 senti.

Kes soovib huumoripreemia väljaandmist toetada, saab annetada MTÜ Sokuturi arveldusarvele nr EE831010220061135014 SEB pangas. Annetused on tulumaksuvabad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles