Tudengijazz stardib Emajõelinnast

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengijazz. Pildil Norra bänd Sasquatchi.
Tudengijazz. Pildil Norra bänd Sasquatchi. Foto: Ergo Kuld

Rahvusvaheline üliõpilasfestival Tudengijazz alustab homme Tartu džässiklubis, kuhu kogunevad Eesti ja välismaa noored muusikud.

Festivali üks eesmärke on toetada Eesti ja välismaa muusikute ühisprojekte, tutvustada noortele värsket muusikat ja kaasata neid džässmuusika viljelemisse.

Tartu programmis saab kuulata Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia koosseisu Harri Heinsoo Trio ning Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli ansamblit Groove Clinic A01, kes mängib enda kirjutatud ning gruuvihõngulist džässi.

Talendid välismaalt

Sel aastal debüteerib festivalil ka projekt Meeting Point, mis toob kokku noored talendid nii Eestist kui ka veel Lätist, Leedust, Soomest ja Norrast.

«Projekti raames harjutavad noored muusikud enne festivali kaks päeva ja jagavad üksteisega oma muusikat ning juba täna õhtul on pealinnas nende avalöök,» rääkis festivali projektijuht Anna Kutšinskaja. Ta lisas, et homme liigub Meeting Point juba Emajõelinna.

Eesmärk

Kutšinskaja ütles, et Tudengijazz peetakse Eesti eri linnades, et anda võimalikult palju võimalusi noortele muusikutele üle Eesti mängida ning anda ka päris festivalitunnet. «Meie eesmärk on ka kontakte laiendada, et inimesed suhtleksid ja mängiksid koos, ning hiljem tekiksid ka põnevaid kooslusi,» ütles ta.

Festivalil on esindatud kõik Eesti koolid, kus saab õppida džässmuusikat. Välja on nendest Kutšinskaja sõnul valitud kõige tublimad kooseisud, kuhu kuuluvad suuremas osas tudengid.

Festivali programmis astub üles ka noortebändi konkursi võitnud Heino Elleri muusikakooli ansambel Innersound, kes esineb festivalil Tallinnas ja Viljandis. Sama kooli kollektiiv Jana Kütt Group esineb samuti pealinnas.

Tudengijazz on 1982. aastast toimuv rahvusvaheline festival. Tänavu leiab festival aset 4.–7. märtsini Tartus, Viljandis, Pärnus ja Tallinnas. Lisainfo festivali koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles