Käopesa laste lugu pälvis annetajate tähelepanu

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käopesa kasvataja Külli Kool teeb pai oma 10-aastase kasvandikule ja rõõmustab koos temaga. Nüüd saab laps paremini hingata ja jaksab ka süüa.
Käopesa kasvataja Külli Kool teeb pai oma 10-aastase kasvandikule ja rõõmustab koos temaga. Nüüd saab laps paremini hingata ja jaksab ka süüa. Foto: Margus Ansu

Tartu perekodu Käopesa sponsorarvele oli täna hommikul kella poole üheteistkümneks laekunud 2987 eurot.

See on nende inimeste raha, kes olid eilsest Tartu Postimehest lugenud artiklit «Käopesa neli last vajavad hingamiseks annetajate abi». Lugu rääkis sellest, et asenduskodul on hädasti vaja väga raskete terviseprobleemidega laste eest hoolitsemisel pulssoksümeetrit, hapnikukontsentraatorit ja aspiraatorit.

«Laekunud raha eest jätkub juba kõigile kolmele abivahendile,» ütles Käopesa juhataja Sirli Peterson rõõmsalt ning lisas, et kokku on olnud raha üle kandjaid 113, keskmine annetussumma on olnud 26 eurot, kõige väiksem kolm ja kõige suurem 500 eurot.

Kolm abivahendit on tellitud, nende kohalesaabumine võtab veel pisut aega.

«Ka firma AGA on meile vastu tulnud ja leidnud võimaluse anda senikauaks kasutada oma hapnikukontsentraatori. 10-aastane poiss, kellest loos juttu oli, tunneb ennast palju paremini ning tal on jõudu istuda. Näiteks täna tundis ta end tõelise staarina ja sõi isukalt,» rääkis Peterson. «Lisaks võttis meiega ühendust firma Ankamedical, kes kingib Käopesale lisaks veel ühe hapnikumõõtja, kuna erijälgimisel lapsi on neli.»

Sirli Peterson tänab südamest kõiki inimesi tähelepanelikkuse eest. «Harras ja hea hakkab hingel, sest need, kes abi saavad, on meie lapsed,» sõnas ta.

Lõpuks märkis ta, et kuna annetajaid näib jätkuvat, siis saavad nad oma 16-le voodislamavale lapsele nüüd muretseda ka spetsiaalse kaalu.

«Me peame jälgima, kuidas nad toitu omastavad ja kaalus juurde võtavad,» selgitas Peterson. «Seni näeb kaalumine välja nii, et hoolduskasvataja kaalub kõigepealt iseenda ning siis võtab lapse sülle ja kaalub uuesti. See meetod ei anna aga väga täpset vastust. Meditsiiniline kaal maksab 1150 eurot.

Perekodule Käopesa saab raha annetada SEB pangas olevale sponsorkontole: EE751010220225344227. Selgituseks märkida abivahend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles