Tudengimess maaülikoolis toob kohale ka hulga tööandjaid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti maaülikooli eelmise aasta tudengimess.
Eesti maaülikooli eelmise aasta tudengimess. Foto: Erakogu

Kolmapäeval peetakse maaülikooli spordihoones tudengimessi, et viia kokku tudengid ja tööandjad. Praktika- ja töövõimalustega on oodatud tutvuma ka teiste kõrgkoolide tudengid.

Tudengimess toimub Tartus teist korda ning peamiselt osalevad seal Eesti Maaülikooli õppekavadega seotud ettevõtted. Messi projektijuht Reesika Adojaan selgitas pressiesindaja vahendusel, et üritus tutvustab tudengitele erinevaid praktika- ja töövõimalusi ning pakub neile vahetut suhtlemisvõimalust ettevõtete ja ettevõtjatega. «Samuti soovime messiga edendada nii ettevõtjate koostööd maaülikooliga kui ka omavahel,» ütles Adojaan.

Maaülikooli rektor Mait Klaassen leidis, et tudengimess pole pelgalt töökohtade laat, vaid laia ampluaaga foorum, kus tööandjad ning ülikool saavad võimaluse diskuteerida selle üle, kuidas muuta õppekavu, et rahuldada tulevikus paremini turu vajadusi.  Lisaks sellele saavad Tudengimessil vabas õhkkonnas kokku eri sektorite ettevõtjad, et vahetada mõtteid nii oma valdkonna kui haridusmaastikul toimuva üle.

Messil on võimalik osaleda ka kolmes töötoas, kus tutvustatakse näiteks digimetsa ehk e-Metsatuba ning räägitakse metsamajandamise tänapäevast, kasutusel olevatest vahenditest ja oskustest, samuti antakse ülevaade aretus- ja söötmisekspertide igapäevastest innovaatilistest töövahenditest, selgitatakse müügitöö olulisust, räägitakse ka maksudest ja karjääriplaneerimisest. Seminaride täpse ajakava leiab siit.

Messilaval räägib Jüri Anepaio (DeLaval) teemal «Tudengist juhiks», Aleksei Turovski teemal «Rõõmsa lauluga olelusvõitlusesse» ja Mihkel Raud teemal «Kooliaeg – aeg tegudeks».

Osalemas on ligi 50 ettevõtjat ning esindatud on ka erinevad riigiasutused. Kreutzwaldi 3 maja uksed on avatud kell 10 - 16. Sissepääsuks raha maksma ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles