Tallinn kaitses ultimate frisbee's Eesti meistritiitlit

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finaalmäng FreeFlyersi (mustas) ja Tallinn Thunder (valges) vahel. Thunderi mängija Aleksander Andre üritab takistada FreeFlyersi mängijal Margus Liival ketta püüdmist.
Finaalmäng FreeFlyersi (mustas) ja Tallinn Thunder (valges) vahel. Thunderi mängija Aleksander Andre üritab takistada FreeFlyersi mängijal Margus Liival ketta püüdmist. Foto: Toomas Välja

Laupäeval Lähtel toimunud Eesti meistrivõistlustel ultimate frisbee's saatis edu tiitlikaitsjaid Tallinna frisbiklubist, kelle meeskond Tallinn Thunder alistas finaalis 8:7 Kivi-Vigala FreeFlyersi.

Võistluste korraldaja rollis olnud Tartu klubi esindusmeeskond Tartu Turbulence sai üheksa võistkonna mõõduvõtus pronksi. Avatud formaadis võistlustel pakkusid meeskondadele väärikat konkurentsi ka kaks nais- ja kaks segavõistkonda.

Finaalis rinda pistnud Kivi-Vigala FreeFlyers ja Tallinn Thunder kohtusid ka varem edasipääsumängude ringis ning siis võitis Kivi-Vigala 8:5.

Tallinna meeskonnas mänginud Aleksander Andre rääkis, et tänu eelmisele mängule saadi kasulikku infot finaaliks valmistumisel. «Tuvastasime, kes on nende põhimängijad ja kuidas nende vastu mängida. Küsisime ka teistelt võistkondadelt soovitusi,» sõnas ta.

Kivi-Vigala meeskonna kapten Margus Liiva tõdes, et Lähtele tulid nad küll võitma, ent ka teine koht on väga hea.

Erinevalt paljudest teistest meeskonnamängudest ei ole ultimate frisbee võistlustel kohtunikke ning reeglitest kinnipidamist kontrollivad ja hindavad mängijad ise. Seejuures peetakse väga oluliseks ausat mängu ja lugupidavat suhtumist vastasmängijatesse. Seda hindava spirit of the game'i auhinna sai Tartu naiskond Flying Lemons. Punktini viinud söötude ja püüdmiste arvu põhjal selgitati välja ka võistluse parim mees- ja naismängija: Robin Lilleorg Tallinn Thunderist ja Kristel Lints Sexy Legsist.

Ultimate frisbee kuuendad Eesti meistrivõistlused peeti esimest korda väljaspool Tallinna. Võistluspäev algas segaturniiriga, kus kokkutulnud Eesti ultimate frisbee mängijatest moodustunud segavõistkonnad said kätt ja meeskonnamängu harjutada pärastlõunaseks meistrivõistluste põhiosaks.

Korraldajaklubi Tartu Ultimate president Tõnn Sikk jäi rahule nii tartlaste tulemuste kui ka korraldamise kogemusega. «Tartust osales rohkem võistkondi kui kunagi varem. Palju kiidusõnu sai meie uute mängijate meeskond Ultimate Raid,» rääkis ta. Siku sõnul kuulis ta meistrivõistlusi seni korraldanud tallinlastelt kiidusõnu. «Kuna saime hästi hakkama, toimuvadki meistrivõistlused edaspidi kordamööda Tallinnas ja Tartus,» sõnas ta.  

Põhivõistluse paremusjärjestus

  1. Tallinn Thunder (Tallinna meeskond)
  2. FreeFlyers (Kivi-Vigala meeskond)
  3. Tartu Turbulence (Tartu meeskond)
  4. Sexy Legs (Tallinna naiskond)
  5. Stack Overflow (Tartu meeskond)
  6. Vanad Kalad (Tallinna segavõistkond)
  7. Unskilled (Tallinna segavõistkond)
  8. Ultimate Raid ehk Tartu uued nunnult vihased tegijad (Tartu meeskond)
  9. Flying Lemons (Tartu naiskond)
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles