Oscari võitnud Poola film tuleb täna taas tartlaste ette

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist "Ida".
Kaader filmist "Ida". Foto: Repro

Värskelt parima võõrkeelse filmi Oscari võitnud poola filmilooja Pawel Pawlikovski meistriteos «Ida» tuleb täna kell 21 Tartu Elektriteatris taas kinolinale, teatas Elektriteatri visionäär Andres Kauts. Film viib vaataja 1960. aastate Poolasse, kuid selle juured peituvad Teises maailmasõjas.

Filmi peategelane on kloostris üles kasvanud Ida, kes otsustab enne nunnaks pühitsemist otsida üles oma tädi Wanda, kes töötab kõrgel kohal kommunistlikus kohtusüsteemis. Noor neiu ja keskealine naine asuvad üheskoos teekonnale, et lahendada orvuks jäänud Ida vanemate hukkumise saladus.

Ühtlasi alustab Tartu Elektriteater (Lai 37) täna koostöös Eesti Filmi Instituudiga digitaalselt taastatud ja ingliskeelsete subtiitritega varustatud eesti filmiklassika näitamist. Esimesena tuleb täna kell 19 vaatajate ette Arvo Kruusemendi «Kevade».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles