Aadu Must otsustab riigikokku mineku lähipäevil

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna Tartu piirkonna esimees Aadu Must.
Keskerakonna Tartu piirkonna esimees Aadu Must. Foto: Kristjan Teedema

Tartus 2141 valija toetuse kogunud ja ringkonnamandaadiga parlamenti pääsenud keskerakondlane Aadu Must kinnitas vahetult pärast valimistulemuste selgumist, et ei ütle veel, kas ta läheb riigikokku või jätkab tööd Tartu linnavolikogu esimehena.

Must tõdes, et Keskerakonna juhatuses seisab ees tõsine nõupidamine, kas temast oleks rohkem kasu parlamendis või Tartu volikogus. «Tartus töötada on iseenesest väga sümpaatne, kuid ka valijate hääled kohustavad.»

Oma valimistulemusega oli Must rahul leides, et oma osa oli kindlasti ka erakonna Tartu piirkonna esinumbri staatusel, mis tõi hääli juurde. Erakonna tulemus Tartus oli tema arvates ootuspärane. Tõsi, häälte nimel pidid tema parteikaaslased tublisti pingutama. Eriti uued tulijad, kel läks tegelikult samuti hästi.

Erakond kogus Tartus 6792 häält, mis moodustab 15,1 protsenti Emajõelinnas antud häältest. Selle tulemusega platseerus erakond Tartus kolmandale kohale Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna järel. Lisaks Mustale tegi Tartu keskerakondlastest hea tulemuse veel Marina Riisalu (1283 häält) ja Nikolai Põdramägi (1107 häält).

Tartumaa- ja Jõgevamaa ringkonnas oodatult enim hääli Maarika Tuus-Laul, samuti Peeter Võsa. Esimest korda parlamendivalimistel osalenud Peipsiääre vallavanem Aleksandr Širokov kogus 1135 häält.

Must ei välistanud, et Keskerakonnale toonuks Tartus suurema edu see, kui sarnaselt teiste erakondadega oleks toodud valimisnimekirja tuntud nimesid kaugemalt. Samas on saavutatu tulnud kõik oma inimeste tööga, kinnitas Must. «Eriti uute tulijate häälte hind on töösse arvutatuna väga suur.»

Kindlasti peab erakond Tartus tulevikus tegelema tõsiselt ka järelkasvuprobleemiga, tõdes Must.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles