Peeter Laurson ei välista, et IRL pääseb ikkagi koalitsiooni

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRL-i valimispidu Werneri kohvikus.
IRL-i valimispidu Werneri kohvikus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kuigi Isamaa ja Res Publica Liit kaotas eelmiste riigikogu valimistega võrreldes Tartus ühe ja üle Eesti üheksa kohta, ei pea Tartus kandideerinud Peeter Laurson erakonna koalitsiooni pääsemist võimatuks.

 

«Rahule ei saa jääda. See tulemus ei ole meie jaoks see, mida me ootasime,» tunnistas IRL-i Tartu nimekirja teine number Laurson pärast lõplikke hääletustulemuste selgumist ja nõustus, et Isamaa ja Res Publica Liitu võib nimetada nende valimiste suurimaks kukkujaks.

Kui 2011. aastal kogus IRL Tartus 22,7 % ja sai riigikokku kaks mandaati, siis seekord jäi erakonna saagiks Tartus 14,4 % ja üks mandaat. Nimekirja esinumber Margus Tsahkna kogus 2279 häält.

Larsoni sõnul võis kaotusel olla mitu põhjust. «Erakonna reiting oli valimiste ajal tõesti all. Meie poolt välja toodud valimislubadused olid reaalsed, aga rahva ootused on ilmselt suuremad. 75 protsenti inimestest elab palgavaesuses ja nad ei näe sellest väljapääsu, kui 500 eurot tuleb tulumaksuvabalt kätte. Oodatakse rohkemat, kuna vaesus on nii suur,» ütles riigikokku kuulunud Laurson.

Laursoni sõnul tegi erakond siiski töö ära ja programmi tutvustati palju. «Me pidasime oma programmi reaalseks ja lootsime, et rahvale see sobib,» lausus Laurson ning ei kritsieerinud ka IRL-i valimiskampaaniat.

«Ma olen isiklikult kohtunud inimestega, tean nende muresid ja see, millega me välja tulime, oli inimestele vajalik,» sõnas Laurson.

Kuigi IRL sai eelmiste valimistega võrreldes üle riigi üheksa riigikogu kohta vähem, võiks Laursoni sõnul erakond siiski pääseda koalitsiooni. «Ma arvan küll. See võimalus on täiesti olemas. Meie programm oli reaalne, teistel ülepakutud. Seda on raske täita,» lausus Laurson.

Lõppenud valimistest tuleks erakonnal Laursoni sõnul õppida seda, kuidas oma sõnum rahvani viia. «Seda tuleb täpsemalt teha. Läksime liiga keerulist teed mööda ja väga detailidesse,» ütles riigikogust lahkuv Laurson ning lubas, et keskendub nüüd oma doktoriõpingutele Tartu ülikoolis.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles