Aadu Must: meie tulemus saab selgeks südaööl

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadu Must riigikogu valimiste järgsel Keskerakonna valimispeol Tartus.
Aadu Must riigikogu valimiste järgsel Keskerakonna valimispeol Tartus. Foto: Kristjan Teedema

Interneti teel ja eelhääletusel antud häältest sai Keskerakond veidi üle seitsme protsendi, mis on partei Tartu piirkonna juhi Aadu Musta hinnangul ootuspärane tulemus. «Meie toetajad käivad valimas valimispäeval,» ütles Must.

Kella 9 paiku hakkasid tulema ka väiksemate jaoskondade hääletustulemused ning need justkui kinnitasid Musta sõnu. Mida jaoskond edasi, seda kõrgemaks kerkis ristikheinaroheline tulp teiste seas. Peagi oli Keskerakonna toetus juba 12 protsenti ning ühtlane tõus jätkus.

Must lisas, et Keskerakonna toetus on suurem neis paigus, kus on suuremad jaoskonnad. Suuremate linnade hääletustulemuste lugemine lõppeb eeldatavasti südaöö paiku, nii saab ka erakonna lõplik toetus selgeks hiljem.

Valimiskampaaniat tegi Keskerakond Tartus rahulikult ja heatahtlikult, leidis Must. Ta viitas, et konkurendid polnud kampaaniat tehes ehk kõige väärikamad. «Kas võidab mõistus või hüsteeria, selgub lähitundidel,» lisas Must.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles