Ellen Lätt sai eile 102

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ellen Lätti sünnipäev koos lapselapselastega. Esiplaanil põrandal Kahru Paul, tema taga Katrin. Diivanil (vasakult) Piia, siis sünnipäevalaps ise ja siis Kaido, kelle selja taga seisab Silver. Kõik lapselapselapsed kannavad perekonnanime Orav.
Ellen Lätti sünnipäev koos lapselapselastega. Esiplaanil põrandal Kahru Paul, tema taga Katrin. Diivanil (vasakult) Piia, siis sünnipäevalaps ise ja siis Kaido, kelle selja taga seisab Silver. Kõik lapselapselapsed kannavad perekonnanime Orav. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eile tähistas Ropka tänavas elav Ellen Lätt oma 102. sünnipäeva, istudes kohvilaua taga koos kõige kallimate inimestega.

Ellen Lätt elab koos tütre Kaja Pragi ja väimehe Uudo Pragiga. Kajal ja Uudol on samuti tütar – Silja Orav, kel on viis last ning kõik need viis neljanda põlve esindajat olid eile kohal.

«Vanavanaema on üks väga rahulik inimene,» ütles üks lapselapselastest.

«Ta on hea kuulaja ja hea jutustaja,» lisas teine.

«Ta on väga hooliv, teda huvitab alati, kuidas meil läheb ja mis me teeme,» rääkis kolmas.

Ellen Lätt kuulas, mis ta kohta öeldi, ja muudkui naeratas.

Küsimuse peale, mis ta ise nüüd selle peale vastu ütleb, sõnas Ellen Lätt, et ta noored on kõik ühed väga rõõmsad ja avameelsed inimesed.

«Nad ei pea mind vanaks näruks, vaid ikka kui omasuguseks,» lisas ta.

Ellen Lätt on terve elu teinud pedagoogitööd, olnud Porkunis kurtide laste õpetaja ning kuigi ta kurdab, et tema põlvkond on kadumas ning neid vanu tuttavaid, kellega suhelda, jääb aina vähemaks, ei ole teda ometi unustatud.

Raadiost tuli hommikul tervitusi ta peaaegu esimestelt õpilastelt. Ning üks praegu juba 70-aastane endine õpilane astus koos tütrega isiklikult tema poolt läbi. Ka posti teel on tulnud palju sünnipäevakaarte.

«Me kõik kasvasime seal koolis üksteisega ju väga kokku,» põhjendas sünnipäevalaps seda läbi aegade püsivat sidet.

Tütar Kaja Pragi kiidab oma ema, öeldes, et kui tal on head päevad, saab ta hästi hakkama, teeb hommikul ise voodigi üles. Päeval käib mööda tuba raami toel ringi ning kuulab raadiot, eriti järjejutusaadet ning «Müstilist Venemaad».

Hommikusöögiks eelistab mannaputru ja kohv peab samuti alati juures olema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles