Kaotsi läinud meest otsiti kaitseliitlaste ja kopteri abil

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA lennusalga kopter.
PPA lennusalga kopter. Foto: Küllike Rooväli

Eile õhtul Tartumaal jalutama läinud ja teadmata kadunuks jäänud 62-aastast meest otsiti suurte jõududega, kuid ta jäi leidmata. Õnneks tuli ta hommikuks ise koju.

Politsei sai info mehe kadumisest laupäeva õhtul kella 20.30 ajal. Mees ise läks Haage külas jalutama juba hommikul kella 8-9 vahel ning selleks ajaks polnud ta tagasi tulnud. Et mehel ka tervis kehvapoolne, tundsid lähedased tema pärast suurt muret.

Kirjeldus edastati Tartu patrullidele, kuid isik ei jäänud kellelegi silma. Küsiti ka haiglast, et ehk on mees sattunud kiirabisse, kuid sealgi ei teatud temast midagi.

Politsei kaasas lisapatrulle ning kella 22.30 ajal teatasid kaitseliitlased, et nemadki saavad appi tulla. Välijuht selgitas välja, isikut oli viimati nähtud kella 16 ajal Haagel Haagevälja teel.

47 minutit pärast südaööd asusid 22 kaitseliitlast metsaala läbi kammimist, hiljem lisandus veel üks vabatahtlik. Kell 1.09 saabus politsei- ja piirivalveameti helikopter ning kell 1.20 ühines otsijatega ka Piusa kordoni koerajuht koos teenistuskoeraga.

Kopter lahkus kell 2.30, olles üle vaadanud kõik lagedad alad Haage ümbruses. Patrullid olid selleks ajaks üle kontrollinud ümbruskaudsed teed, teetruubid, trepikojad ja küsitlenud ka kõiki väljas liikunud inimesi. Koerajuht lõpetas otsingud kella 3.40 ajal, olles leidnud küll kodu juurest mehe jäljed, kuid ühel hetkel jäljed katkesid. Kell 4.37 lõpetati otsingud ja isik jäi leidmata.

Hommikul kella 9 paiku teatas aga otsitava mehe tütar, et ta leidis oma isa maja kõrvalhoone juurest ning mees oli täie tervise juures. Selgitamist vajab siiski, kus ta vahepeal oli ja käis.

Kokku osales maastikuotsingutel neli politseiametnikku kahe teenistuskoeraga, 23 kaitseliitlast, neli eraisikut ja lennusalga kopter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles