Kambjas saabus esimene valija õige vara

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kambja vallamajas asuv valimisjaoskond muutus täna pärast kella kümmet üsna rahvarohkeks.
Kambja vallamajas asuv valimisjaoskond muutus täna pärast kella kümmet üsna rahvarohkeks. Foto: Kristjan Teedema

Üksi ja mitmekesi, jalgsi ja autodega tuli täna hommikul Kambja valla rahvas vallamajas asuvasse valimisjaoskonda uut riigikogu valima.

Tund pärast valimisjaoskonna avamist ehk kell kümme oli seal oma otsuse teinud 14 valijat. «Esimene inimene oli ukse taga juba kell pool üheksa, tal oli kuhugi väga kiire,» ütles Kambja valimisjaoskonna nr 1 esimees, Kambja vallasekretär Reet Kiuru.

Esimesel valijal jäi varasel ajal siiski valimata, sest õiget aeg oodata polnud tal mahti ning reeglid on reeglid. «Ta lubas õhtul kindlasti tagasi tulla,» märkis Reet Kiuru.

Kella kümnest oli selgelt näha, et Kambja rahval oli selleks ajaks hommikukohv joodud ja plaanid pühapäevaks tehtud, sest valijaid muudkui saabus ja saabus.

Otsused tehti kiiresti ja pikema jututa mindi oma asju ajama. «Valisin hea inimese,» ütles 79-aastane Eve Peebo-Tort valimissedelit kasti lastes ning tõttas kiirel sammul poodi.    

Varasemad valimised on näidanud, et suurem osa Kambja rahvast käibki valimas päeva esimeses pooles, kella kolmest-neljast päeval jääb valimisjaoskonnas üsna vaikseks.

«Meie inimestel on oma eelistused teada ja valik tehakse kiiresti,» rääkis Reet Kiuru. «Rahvas tuleb valima heas tujus, ollakse heatahtlikud.»

Natuke pahane oli vaid üks esimestest valijatest, kes soovis oma hääle anda Keskerakonna juhi Edgar Savisaarele, kes paraku kandideerib teises ringkonnas.    

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles