Vallad saavad konkurentsivõime suurendamiseks 5,6 miljonit eurot

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa omavalitsused saavad konkurentsivõime suurendamiseks ligi 5,6 miljonit eurot toetust.
Tartumaa omavalitsused saavad konkurentsivõime suurendamiseks ligi 5,6 miljonit eurot toetust. Foto: Liis Treimann

Tartust kaugemale jäävad Tartumaa omavalitsused saavad maal tööhõive ja ettevõtluse edendamiseks mõeldud piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist 5 561 536 eurot.

Toetust on võimalik nõutada turismi, ettevõtluskeskkonna, linnaruumi ning ühendusvõimaluste edendamiseks. Toetuse saamise eeldused on projektidel, mis ergutavad töökohtade loomist või muudavad töökohti ja teenuseid paremini kättesaadavateks.

Tartu maavalitsuse teatel kinnitab Tartu maavanem lähinädalatel tegevuskava, milles on kirjas maakonnas kokku lepitud projektid, millele hakatakse toetust taotlema.

Tartu maavanem Reno Laidre on varem siseministeeriumi rahajagamismetoodikat arvustanud, tuues esile, et Tartu maakonna majandusnäitajate hindamisel on arvesse võetud ka maakonnakeskust, mis sellest programmist abikõlbulik ei ole.

Tartu linn ning Ülenurme, Luunja, Tartu ja Tähtvere vald ehk Tartu linnapiirkond saab koos Tallinna ja Pärnuga toetust nõutada eraldi meetmest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles