Miks lubas politsei Rüütli tänaval avarii teinud mehel lahkuda?

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli tänaval kihutanud BMW lõhkus pinke.
Rüütli tänaval kihutanud BMW lõhkus pinke. Foto: Postimees.ee lugeja foto

Miks lubas politsei ööl vastu 25. veebruari Rüütli tänaval autoga kaose korraldanud 38-aastasel mehel lahkuda, kuigi ta oli arvatavalt joobes ning käitus võrdlemisi agressiivselt?

Vastab Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak:

Avarii põhjustanud autojuhiga tegelenud patrull hindas, et mehe kinnipidamiseks puudus vajadus. Esmalt teisaldati sõiduvahend, millega ta võinuks teisi jätkuvalt ohtu panna. Teisalt tegelesid politseinikud temaga veel mitme järgmise tunni vältel pärast avariid. Ta sai silmakliinikus abi, leevendamaks gaasist tekkinud vigastusi, patrull toimetas ta ekspertiisi, et saada vastust tema võimaliku joobeseisundi kohta.

Turvatöötajatel ei olnud tema suhtes sündmuskohal pretensioone, ta ise oli pärast sündmuskohalt haiglasse viimist rahulik ja koostööaldis.

Alust arvata, et ta kedagi ohtu paneks, ei olnud ning politseil oli olemas kogu vajaminev teave selleks, et toime pandud süüteo suhtes menetlust läbi viia.

Hiljem sai politsei teate, et mees naasis pärast pikki toiminguid haiglas tagasi pubi juurde, kuid kuna turvamees ei võimaldanud tal ruumi siseneda, siis ta lahkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles