Tartu uue keskuse põhjaplaat on peaaegu valmis

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana kaubamaja asemele kerkib uus multifunktsionaalne keskus.
Vana kaubamaja asemele kerkib uus multifunktsionaalne keskus. Foto: Jaan Olmaru

Vana kaubamaja krundile ehitatava uue multifunktsionaalse keskuse põhjaplaat saab peagi valmis ning ehitajad on alustanud maa-aluse autoparkla alumise korruse ehitusega.

Betoneerimistöid tegeva OÜ Savekate tegevjuhi Janek Matini sõnul on põhjaplaadi viimase osa valamine planeeritud 3. märtsile, mis tähendab, et plaat saab kavandatust umbes kümme päeva varem valmis. «Ilm on meid väga soosinud ja oleme saanud väikese ajavõidu,» lausus Matin.

Põhjaplaat on 75 sentimeetrit paks ning selle valamiseks kulub 7000 kanti betooni. Krundi Küüni tänava poolses nurgas alustati eelmisel nädala ka autoparkla alumise korruse rajamisega. Uuel nädalal saab ehitusplatsil püsti ka neljas tornkraana.

Ehituse peatöövõtja ehk konsortsium AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg koos AS-iga Ehitustrust peaksid valmis hoonekarbi Tartu tarbijate kooperatiivile üle andma 2016. aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles