Piiri rikkunud kalamehed said trahvi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehikoorma piirivalvurid järvejääl.
Mehikoorma piirivalvurid järvejääl. Foto: Lõuna prefektuur

Eile karistasid piirivalvurid rahatrahviga mitut Lämmijärvele läinud kalastajat, sest nad ületasid jääl olles ebaseaduslikult riigipiiri.

Lõuna prefektuuri teatel avastas Mehikoorma kordoni radarivaatleja 25. veebruaril kell 7.04 ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse Lämmijärvel Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Mehikoorma piirivalvurid pidasid kinni kaks kalastajat, kes tunnistasid, et nad ületasid kontrolljoont kalastamise käigus tähelepanematusest. Neil puudusid ka navigeerimisvahendid ja nähtavus järvel oli halb. Piirivalve trahvis kalamehi 28 euroga.

Veidi hiljem, kell 8.42 avastas Mehikoorma radarivaatleja taas ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Piirivalvurid pidasid kinni jalgsi kontrolljoont ületanud mehe, kes samuti selgitas, et ületas kontrolljoont kalastamise käigus ja tähelepanematusest. Mehele määrati rahatrahv 32 eurot.

Samal päeval fikseerisid Värska piirivalvurid ka Põlvamaal Värska vallas ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse. Eesti poolelt läks jääle kolm inimest, kellest kaks olid Saksamaa kodanikud ning üks eestlane. Piirivalvurid selgitasid, et kontrolljoone ületanud isikuks osutus üks Saksamaa Liitvabariigi kodanikest. Talle määrati rahatrahv 40 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles