Rock läheb Balti liigas vastamisi tugevate lätlastega

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Talts on olnud terve selle hooaja Rocki üks tugitaladest. Tugevate meeskondade võitmiseks peavad aga panustama ka teised
Janar Talts on olnud terve selle hooaja Rocki üks tugitaladest. Tugevate meeskondade võitmiseks peavad aga panustama ka teised Foto: Margus Ansu

Teisipäeval eurosarjale joone all tõmmanud TÜ/Rock alustab juba täna Balti liiga veerandfinaalmängudega, kui kodusaalis minnakse vastamisi tugeva Läti klubiga Liepaja Triobet.

Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul on Liepaja väga korralik meeskond ning kerget mängu Rockil oodata ei ole. «See on väga korralik sats. Kõik viskavad hästi ja on kaitses agressiivsed. Eriti tagumised. Eesliinis on ka paar tugevat venda,» iseloomustas Kullamäe vastaseid.

Läti korvpalliliigas teist kohta hoidev Liepaja alistas Balti liiga kaheksandikfinaali mõlemas kohtumises teise Läti klubi BK Jekabpilsi. Kui esimene mäng võideti vaid viie punktiga, siis teises kohtumises oli Liepaja vastastest üle 22 punktiga. 

Ka Rock on sel hooajal korra Liepajaga kohtunud. Eelmise aasta septembris tuli vastu võtta kaotus 49:77. Kuigi vastasmeeskonna koosseis pole vahepeal muutunud, ei maksa Kullamäe sõnul sellest kohtumisest suuri järeldusi teha.

«See oli hooaja alguses ja mõlemad võistkonnad olid oma asjadega alles alguses. Nüüd on hoopis teine seis. Kindlasti on nemad paremad, aga kindlasti oleme ka meie paremad,» lausus Kullamäe. Ta kinnitas, et tema eesmärk on saada poolfinaali.

Hea emotsioon

Tänasele kohtumisele saab Rock minna positiivse emotsiooniga, sest kuigi eurosarjas ei jõutud vahegrupist edasi, lõpetati euromängud teisipäeval kodusaalis võiduga. Hollandi meeskond alistati 71:64.

«Sellel mängul polnud küll palju kaalul, aga ikka tahad ju võita. Võit on emotsionaalselt ikka rohkem abiks kui kaotus ja soov oli positiivse emotsiooniga eurosari ära lõpetada,» rääkis Kullamäe. Ta tunnistas, et peale otsustavas mängus Saratovi klubile allajäämist oli mängijates näha pettumust ja pinge langust. 

«Jah, oli küll. Nii endal kui mängijatel. Seda oli ka Raplaga mängus veel tunda, eriti esimesel poolajal. Loomulikult lööb see masti maha, kui ei lähe nii, nagu tahad. Nii on treeneritel ja nii on mängijatel. Aga sellest tuleb üle saada ja ma arvan, et nüüd on see juba minevik. Uued mängud tulevad peale,» rääkis Kullamäe.

Samas nõustus Kullamäe väitega, et Balti liiga veerandfinaal pole eurosarjast vähem pingeline, kuna kaotuse korral kukuks üks hooaja eesmärkidest taas ära. «Jah, siis jääks ainult veel Eesti liiga,» lausus Kullamäe.

Pluss ja miinus

Balti liiga poolfinaali jõudmiseks tuleb Rockil alistada Liepaja kahe mängu kokkuvõttes. Seega, mida suuremalt kodus võita, seda kergem võiks olla mängida võõrsil. Kullamäe sõnul ei pruugi aga suur edu esimeses mängus garanteerida edasipääsu.     

«Neid näiteid võib ju palju tuua,» lausus Kullamäe. Ta meenutas, kuidas Kalev/Cramo võitis kaheksandikfinaalis Lietkabelist kodus 14 punktiga ja kaotas võõrsil 21 punktiga. Samasugune paar oli Utena Juventus ja Riia Barons. Barons võitis kodus 24 punktiga ja kaotas Utenas 26 punktiga.

«Kõrvaltvaatajale on see formaat ehk huvitav, aga mina treenerina sellist asja ei poolda. Minu meelest tuleks ikka mängida võidu peale. Aga see on minu isiklik arvamus. Eks sellel formaadil on ka omad plussid, eelkõige põnevus,» kommenteeris Kullamäe. Ta kinnitas, et ei mõtle punktidele.  «Tähtis on kokkuvõttes edasi saada ja eelkõige tuleb võita.»

Tänases kohtumises saab loodetavasti kaasa teha ka Timo Eichfuss, kes vaatas viimast euromängu varumeeste pingilt. «Ta oleks võinud teisipäeval mängida, aga leidsime, et nendes mängudes, mis pole nii suure kaaluga, saavad jalad rahu,» sõnas Kullamäe.

Kuna avamängust teeb teleülekande Viasat Sport Baltic, pannakse pall mängu tavapärasest erineval ajal ehk kell 17.45. Teine veerandfinaal peetakse 3. märtsil Liepajas. 

Kui Rock peaks pääsema edasi poolfinaali, tuleb vastane paarist Ventspils ja Tampere Pyrinto.

Balti liiga veerandfinaalid

  • 26. veebruaril kell 17.45 TÜ/Rock vs. Liepaja Triobet (Tartus)
  • 3. märtsil kell 19.30 Liepaja Triobet vs. TÜ/Rock (Liepajas)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles