Lähtel selguvad ultimate frisbee Eesti meistrid

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta Eesti meistrivõistlute finaalmängust Tallinna ja Tartu klubide vahel.
2014. aasta Eesti meistrivõistlute finaalmängust Tallinna ja Tartu klubide vahel. Foto: Jürgen Joost

Eesti ultimate frisbee mängijad kogunevad laupäeval Lähtele, et selgitada välja tänavused meistrid.

Traditsiooniline Eesti ultimate frisbee mängijate jõuproov toimub Tartumaal esimest korda. Spordiklubi Tartu Ultimate president Tõnn Sikk ütles, et tänu 2014. aasta Baltimaade meistrivõistluste korraldamise kogemusele võtsid tartlased Eesti meistrivõistluste eestvedamise enda peale hea meelega. «Meie rõõmuks jõudsime kokkuleppele Lähte spordihoonega, mille spordisaalis on võimalik mängida suuremal platsil, kui Eesti meistrivõistlustel tavaks on saanud,» selgitas Sikk.

Meistritiitli eest asuvad võistlema üheksa võistkonda: neli Tallinnast, neli Tartust ja üks Kivi-Vigalast. Meeskondade vastu panevad end proovile ka kaks naiskonda. Tiitlikaitsja, Tallinna frisbiklubi esindusmeeskond, sai äsja rahvusvahelisel Hello Stockholm turniiril 25 meeskonna hulgas viienda koha. Neile pakuvad konkurentsi 2014. aasta Baltimaade meistrivõistlustel pronksi saanud Kivi-Vigala mängijad ja 2014. aasta Eesti meistrivõistluste hõbe, Tartu Ultimate-i esindusmeeskond.

Kõik huvilised on oodatud Lähtele ultimate frisbee'ga tutvust tegema. «Meistrivõistluste publik saab hea ülevaate Eesti ultimate frisbee kogukonnast ja Eesti mängijate tasemest. Kindlasti tasub kaasa elada ka uuematele, alles mõne kuu eest ultimate frisbee-ga alustanud mängijatele, loodetavasti nakatab nende entusiasm teisigi,» rääkis Sikk.

Ultimate frisbee on meeskonnamäng lendava taldrikuga, mis meenutab reeglite poolest enim käsipalli ja ameerika jalgpalli. Erinevalt paljudest muudest meeskonnamängudest ei ole ultimate frisbee võistlustel kohtunikke: reeglitest ja ausa mängu põhimõtetest kinnipidamist jälgivad mängijad ise.

Võistlused algavad laupäeval, 28. veebruaril kell 12:30 Lähte spordihoones. Finaalmängud algavad kella 18:30 paiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles