Pildid: jäised sokud tulid linna

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Idamaade kalendri järgi algas uus aasta küll juba möödunud nädalal, 19. veebruaril kell 1.47. Kuid et selleks puhuks valmistatud jääst sokud pelgavad natuke sula ja vihma, toodi nad külmhoonest välja alles täna, et nad ehiksid linna keskväljakut vabariigi aastapäeval.

Veoauto ühes seitsme jääst kujuga saabus raeplatsile pärastlõunal, mil päike juba madamale laskunud. Õhtuhämaruses vajus ka õhutemperatuur nullkraadi lähedale, mis sokukestele öö üleelamiseks soodus.

Skulptuuri kavandi autor on Aleks Poolak. Lätist jäätehasest toodud jääpaneelidest aitas skulptuurid välja voolida Anna Otsolainen. Mõlemad õpivad Tartu kõrgemas kunstikoolis skulptuuri erialal ning valiti välja koolisisese konkursiga.

Hiina kalendris on 2015. aasta lamba või kitse aasta, mida peetakse hiina astroloogias lootusrikkaks ja külluslikuks. Puukitse aasta seostub rahuarmastuse ja usaldusega, ent ka vastupanuga muutustele. Puukitse aasta kestab 7. veebruarini 2016, millele järgneb tuleahvi aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles