Kohus võttis pussitamiskahtlusega mehed vahi alla

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Ain Protsin

Jõgevamaal Torma vallas ühe inimese surmaga ning teisele raskete vigastustega lõppenud veretöö arvatavad toimepanijad jäävad kuni kuueks kuuks eeluurimisvanglasse, kuna kriminaalmenetlust juhtiv prokurör pidas kahtlusaluseid ühiskonnale liiga ohtlikuks.


Lõuna prefektuuri politseinikud pidasid eile, 7. septembril kinni 22-aastase Andruse ning 28-aastase Romani, keda kahtlustatakse 6. septembri öösel Torma vallas Tõikvere külas toime pandud pussitamises. Kurjategijad ründasid esmalt korteris elavat 27-aastast meest, kel õnnestus aga põgeneda ning kes teavitas juhtunust politseid.

Veel pussitati samas korteris viibinud 62-aastast naist ning 61-aastast meest. Naine suri saadud vigastustesse sündmuskohal, mees toimetati aga raskes seisundis haiglasse.

Lõuna ringkonnaprokurör Anneli Hinto taotles täna kinnipeetud meeste vahi alla võtmist ning kohus nõustus prokuröri taotlusega.

«Kohtueelses menetluses on kriminaalasjad, kus samu mehi kahtlustatakse toimepandud varguses ja sissemurdmises,» põhjendas ringkonnaprokurör Anneli Hinto kahtlusaluste ohtlikkust. Need kuriteod on toime pandud sel aastal.

Kostina lisas, et raskes seisundis haiglasse toimetatud mehe seisund on praegu stabiilne. Kui mehe tervis paraneb, saab temast tõenäoliselt kohtus kriminaalasja peamine tunnistaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles