Noored rallihuvilised kihutasid Võrtsjärvel

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored Roolis rallisarja teine etapp Võrtsjärvel.
Noored Roolis rallisarja teine etapp Võrtsjärvel. Foto: Olev Helü

Noored roolis 2015 Zebra Cup'i teine etapp peeti möödunud nädalavahetusel Võrtsjärvel. Osalejate hulk kerkis 51ni. Sellel korral kujunes võistlus juba rahvusvaheliseks, sest tardis oli ka üks võistleja Soomest.

Rannaküla jäärajakeskuses Võrtsjärvel peeti tänavu ilmselt viimast võistlust, sest ilmataat lubab üha soojemaid temperatuure. Jääolud olid aga üheks õigeks jäärajasõiduks perfektsed, kinnitas üks noorte rallisarja eestvedajaid Kristjan Saar. Pisut segas üksnes tuul, mis puhus 15 - 20 meetrit sekundis.

Rada oli üle kahe kilomeetri pikk, mis on tavapärastest sarja radadest poole pikem. Seetõttu sõideti kõikdes klassides ainult kaks vooru, mis tähendas, et mõlemad voorud lugesid ja eksimusi endale lubada ei saanud.

Kokku võttis teisest etapist osa kuus tüdrukut ja 45 poissi vanuses 8-15 aastat, mis on läbi sarja ajaloo kõige suurem osalejate arv.

Suurim osavõtt oli klassis 8-12aastased poisid, kokku 27 rallihuvilist. Etapi võitis Kert Kits, kes edestas esimese etapi võitjat Henri Helüt. Kolmandaks võitles ennast viimase vooru võitja Mattias Vahtel.

Soome külaline, 10-aastane Riku Lauhaluoma, sai esimeses voorus teise aja ja kokkuvõttes kümnenda koha. «Selline sari võiks meil ka kodus olla, see on väga hea võimalus juba väga noorelt saada sõitmiskogemus ja seejuures väga ohutult,» lausus Lauhaluoma pärast võistlust.

8-12aastaste tüdrukute klassis oli neli võistlejat, kellest kõige kiiremat ja kindlamat sõitu näitas Krisette Sander. Järgnesid Rignes Hainsalu, Catherine Kaasan ja Selene Nora Miil.

Teise etapi kõige suurem duell toimus 13-15aastaste tüdrukute klassis, kus Maris Niilus võttis järjekordse etapi võidu Elis Jõelaiu ees.

Kõige põnevam võistlus käis poiste 13-15aastaste arvestusklassis, kus võit läks lõpuks Joosep Kikasele ühe punktiga Hannes Saare ees. Saarel oli võimalus võtta viimase sõiduga etapivõit, kuid raja lõpuosas tabas ta esirattaga rajamärgistust, mis lisas ajale viis sekundit ja nii tuli leppida teise kohaga. Kolmanda koha võitis endale lõpuks Kardo Tamm, kes võitis viimase vooru ajaga 2:36:23, mis oli ühtlasi ka päeva kiireim ringiaeg.

Pildigaleriid üritusest saab näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles