ERM ootab vabariigi aastapäeval kõiki külla

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi juubeliaasta logo
Eesti Rahva Muuseumi juubeliaasta logo Foto: www.erm.ee

Eesti Rahva Muuseum kutsub vabariigi 97. aastapäeval kõiki endale külla, pakkudes päevakohast programmi.

Muuseumi teatel esinevad Kuperjanovi tänava näitustemajas kell 11 kandlemängija Külli Org ja viiuldaja Marge Venkov. Südapäeval linastub loengusaalis värske dokumentaalfilm «Need, kes julgesid» (rež. Ólafur Rögnvaldsson).

See on lugu kõigist neist, kes julgesid siis, kui teised olid vait, midagi ära teha. Dokumentaalfilmis vaadeldakse Balti riikide iseseisvuspüüdeid ning lääneriikide reaktsiooni nendele aastail 1989–1991. Filmi peategelaseks on Jon Baldvin Hannibalsson, endine Islandi välisminister, kes 1991. aastal mõneti iseenesegi jaoks ootamatult ajaloosündmuste näitelavale sattus – peamiselt oma isiklike sidemete tõttu mitmete tuntud baltlastega – ning sai hiljem omamoodi Baltimaade hääleks rahvusvahelisel areenil.

Filmile järgneb vestlusring Tiit Pruuliga, kes oli üks linateose produtsentidest ja stsenaristidest.

Muuseum on 24. veebruaril avatud kell 10 – 16. Avatud on ka näitused «EESTI. Maa, rahvas, kultuur», soome-ugri brändinäitus «Karu, Õ ja Joškin kot», raamatu- ja fotonäitus «Keeleteadlane Paul Ariste 110», fotonäitus «Külal külas/Küläl küläh»,  arheoloogialeide tutvustav «Pronksspiraalidest vaselisteni» ning Kärt Summataveti autorinäitus «Traditsioon? Inspiratsioon!».

Piletit vabariigi aastapäeva puhul ostma ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles