Festival toob rekordarvu osalejaid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aasta tantsufestival Kuldne karikas.
2012. aasta tantsufestival Kuldne karikas. Foto: Kristjan Teedema

Emajõelinnas alguse saanud tantsufestival Kuldne karikas tuleb sel kevadel muutustega. Kui mullu festivalil eelvoore ei olnud, siis esmakordselt leiavad aset tantsijate suure huvi tõttu eelvoorud nii Tallinnas, Pärnus kui ka Võrus. 

Tänavu on festivali korraldajad silmitsi oodatust suurema nõudlusega. Peakorraldaja Krõõt Kiviste peab suure huvi põhjust selles, et Koolitants muutis oma formaati, milles enam kavade võistlust ei tehta. Kuna tantsijad soovivad siiski võistelda, siis nägid nad võimalust Kuldse karikal, arvas Kiviste.

Möödunud aastal võttis tantsufestivalist osa üle 1700 tantsija, Kiviste sõnul saab see arv tänavu ületatud ja usub, et osalejate koguarv või jääda kuue tuhande kanti. Kuigi üritus on kahepäevane, arvas peakorraldaja, et üle kolme tuhande tantsija pole võimalik selle aja sisse mitte kuidagi mahutada, mistõttu on ongi gruppidele korraldatud neljas linnas eelvoorud.

Praeguseks on Tallinna ja Tartu eelvoorud otsast-otsani täis, kuid kohti on veel Pärnus ja Võrus.

«Nõnda aktiivne eelregistreerumine tuli meie jaoks suure üllatusena. See on märk sellest, et Kuldset karikat on Eesti tantsijatele vaja ja muidugi on see väga suur tunnustus meie tööle,» kommenteeris Kivistik võistluse laienemist.

Tantsufestivalil võisteldakse viies kategoorias: showtantsus, tänavatantsus, karaktertantsus, jazztantsus ja esmakordselt loovtantsus. Mõõtu võetakse nii kavade arvestuses kui ka soolodes- duodes. Eelvoorudele järgnev kahepäevane finaal leiab aset Eesti maaülikooli spordihoones 23.- 24. mail. Osalema on oodatud kõik tantsijad üle Eesti, sõltumata vanusest.

Tantsufestivali Kuldne karikas eelvoorud

21. märts - Pärnu kontserdimaja

4.-5. aprill - Tallinna Salme kultuurikeskus

11. aprill - Võru Kandle kultuurimaja

26. aprill - Vanemuise kontserdimaja 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles