Õpilased ennetavad koolikiusamist

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored loodavad, et ennetusprojekt julgustab eelkõige õpilasi kiusamisest rohkem rääkima. Ronja Juurma (vasakult), Annabel Taltsi, Lisett Liiv ja  Timmu Markus Miikael Malmre.
Noored loodavad, et ennetusprojekt julgustab eelkõige õpilasi kiusamisest rohkem rääkima. Ronja Juurma (vasakult), Annabel Taltsi, Lisett Liiv ja Timmu Markus Miikael Malmre. Foto: Kristjan Teedema

Raatuse kooli üheksanda klassi õpilane Annabel Taltsi koos seitsme kaaslasega püüab nelja kuu jooksul vähendada koolikiusamist algklassilaste hulgas.

Noortel juhendajat pole, kuid Annabel Taltsi on ise lugenud hulga raamatuid kiusamise kohta ning käinud ennast ka konverentsidel harimas.

Ainult algklassidele keskendutakse neiu sõnul seetõttu, et neid lapsi on natuke lihtsam mõjutada kui teismelisi. Taltsi arvab, et kuna paljudel lastel tuleb üheksa aastat samas klassikollektiivis käia, on oluline juba varakult keskenduda omavahelisele heale läbisaamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles