Linn valmistub viie tee ristmikul ehituseks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT01: VIIE TEE RIST : TARTU, EESTI, 23JAN15 -  
Pildil Soinaste-Aardla-Raudtee rist.
ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES
TRT01: VIIE TEE RIST : TARTU, EESTI, 23JAN15 - Pildil Soinaste-Aardla-Raudtee rist. ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Linnavalitsus otsustas küsida volikogult luba riigihanke korraldamiseks Aardla-Raudtee-Soinaste ristmiku ümberehituseks ja omanikujärelevalve tellimiseks.

Suure liikluskoormusega viie tee ristmik on püsinud linnavalitsuse huviorbiidis juba mõnda aega, märkis abilinnapea Valvo Semilarski pressiesindaja vahendusel. Mullu valmis linna tellimusel ristmiku ümberehituse projekt, mis näeb ette ringristmiku rajamise. «Projekt on kooskõlastatud kõikide osapooltega sealhulgas kohalike elanike ja Eesti Raudteega,» kinnitas abilinnapea.

Teetööde eeldatav maksumus on 300 000 eurot, millele lisanduvad toru- ja kaablitööd. Raha Aardla-Raudtee-Soinaste tn ristmiku rekonstrueerimiseks on kavas taotleda käesoleva aasta lisaeelarvest. «Enne lisaeelarve vastuvõtmist on oluline teada ristmiku rekonstrueerimiseks korraldatud hanke tulemust, et teaksime täpsemalt rahalisi planeerida,» lisas Semilarski.

Kui raha eelarves leitakse, alustatakse töödega juba sel suvel ja ristmik võiks valmida selle aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles